Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (10 Nisan 2018 Salı)
Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 23 derece ölçülüyor. Yer yer sis ve pus etkili olmakta. Sıcaklık yarın 26, perşembe 27 dereceye tırmanacak!
2018.04.10 08:47 - Son Güncellenme: 2018.04.10 09:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa Uludağ'da yoğun sis
Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 23 derece ölçülürken yer yer sis ve pus etkisini göstermekte. Olumsuz hava koşulları sebebiyle deniz otobüsü seferlerinde iptallere gidildi. İptal edilen seferleri öğrenmek için tıklayın!
Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 26, perşembe ise 27 dereceye tırmanacağını bildirdi!
Bursalıları cuma 26, cumartesi ise 22 derecelik hava sıcaklıkları beklemekte.
Uludağ'da kar kalınlığı 53 santimetreye inmiş durumda.
İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Kırşehir, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Kırıkkale'nin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye'nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi ile Marmara'nın güneyinde pus, Marmara'nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Karadeniz kıyı kesiminde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Kıyı kesimlerde batı ve güneybatı, iç kesimlerde yer yer kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin güney kesimlerinde beklenen yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye'nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
YOĞUN SİS UYARISI: Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis hadisesinin zaman zaman yoğunluğunu artarak devam edeceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
MARMARA
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde pus, kuzey ve doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor.