Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (1 Mart 2021 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (1 Mart 2021 Pazartesi)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 11 derece dolaylarında seyrediyor. Şehir merkezinde yer yer yağmur geçişleri beklenmekte. Ayrıca akşam saatlerinden itibaren Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık yarın 9 dereceye indikten sonra tekrar yükselmeye başlayacak. Cuma termometreler 19 dereceye dayanacak!

2021.03.01 08:51 - Son Güncellenme: 2021.03.01 09:24 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (1 Mart 2021 Pazartesi)
03:21 Bursa Uludağ'da sezonun mart sonuna kadar sürmesi bekleniyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da sezonun mart sonuna kadar sürmesi bekleniyor

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 11 derece. Kent merkezinde yer yer yağmur bekleniyor.

Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri yarın da Bursa'da yağmur geçişleri görüleceğini bildirdi. 

Bursa'da çarşamba 11, perşembe 14 derecelik sıcaklık var. Her iki gün de gece saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düşecek. Zirai dona karşı tedbirli olmakta fayda var.

Cuma ise Bursa'da termometreler 19 dereceye dayanacak!

Öte yandan Uludağ'da bugün ve yarın kar yağışı var. 

Zirvede kar kalınlığı son olarak 71 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, (Edirne hariç) Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Nevşehir, Niğde ve Hatay çevrelerinin yağışlı; ülkemizin güneybatısının parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur; Güney Marmara'nın yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri, ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Niğde ve Nevşehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların ülkenin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege'nin güney kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kırklareli il geneli ve Tekirdağ'ın doğusu ile İstanbul'un Avrupa yakasının, akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusunun yağmurlu, Bilecik ve Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.01 08:51 - Son Güncellenme: 2021.03.01 09:24 - Yaman Kaya
A