Bursa'da balık ucuzladı, vatandaşın yüzü güldü...

Bursa'da balık ucuzladı, vatandaşın yüzü güldü...

Havaların ısınmasıyla birlikte tavan yapan balık fiyatları yarı yarıya düştü.

2015.03.05 09:54 - Son Güncellenme: 2015.03.05 09:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da balık ucuzladı, vatandaşın yüzü güldü...

Kar ve fırtınanın ardından yüzünü gösteren güneş, uzun süredir avlanamayan balıkçıların yüzünü güldürdü. Balıkçıların havaların düzelmesiyle birlikte avlanmaya başlamaları balık fiyatlarında düşüşe sebep oldu. Balık tezgahları şenlenirken, vatandaşlar bol bol balık yemeye başladı.

Bursa Tuzparı'nda balıkçılık yapan esnaf, "Geçen hafta 15 lira olan hamsi 8 liraya, uskumru ise 10 liraya düştü. Havaların ısınmasıyla birlikte balık bollaştı. Havalar böyle giderse mayısa kadar fiyat düşüşü devam eder" diye konuştu.

Pazarda vatandaşların en çok tercih ettiği balık hamsi olurken, barbunun ile kilosu 40 liradan satılıyor. Balık av mevsiminin 15 Nisanda kapanacağını belirten balıkçılar "Şu an balıkların en bol ve ucuz zamanı. Vatandaşlar bu fırsatı iyi değerlendirsin" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.03.05 09:54 - Son Güncellenme: 2015.03.05 09:55 - HABER MERKEZİ
A