Bursa'da arıcılara 3 bin kovan altlığı

Bursa'da arıcılara 3 bin kovan altlığı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 154 arı yetiştiricisine 3 bin tane daha plastik kovan altlığı dağıttı. 

2016.03.23 12:14 - Son Güncellenme: 2016.03.23 12:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da arıcılara 3 bin kovan altlığı

Bursa'da arıcılığın gelişmesi için daha önce arı kovanı ve kovan altlığı dağıtan Büyükşehir Belediyesi, yine 154 üreticiye 3 bin adet plastik kovan altlığı dağıttı. Belediyenin Arabayatağı yerleşkesindeki dağıtım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda olduğu gibi bal üretiminde de kaliteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Altepe, "Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. ile artık tarımsal üretimin olduğu her yerde Büyükşehir Belediyesi var. Nerede, nasıl üretim yapılıyor, hangi alanlarda destekleme gerekiyor; bütün bu konular üzerinde çalışıyoruz. Bugün de 154 arı yetiştiricisine 3 bin kovan altlığı dağıtıyoruz. Arıcılık tarım içinde önemli sektörlerden biri. Tek hedefimiz daha kaliteli üretimin yapılması ve üretilen balın yurt içi ve yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi. Bu konuda proje çalışmalarını tamamladığımız bal evi ile pazarlamaya da destek sağlamış olacağız" dedi.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, Başkan Altepe sayesinde Bursa'da arıcılığın güçlendiğini kaydetti. Bursa'da 950 üye ve 90 bin arılı kovan ile hizmet veren bir birlik olduklarını dile getiren Sezgin, bal dolum, mum eritme ve petek tesislerinin kurulması, arıcılık serbest bölgesinin oluşturulması konularında da yardım istediği Başkan Altepe'ye bugüne kadar verdikleri destekler sebebiyle teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.03.23 12:14 - Son Güncellenme: 2016.03.23 12:15 - HABER MERKEZİ
A