Bursa'da ameliyat risklerine 3 boyutlu anatomik modelleme çözümü

Bursa'da ameliyat risklerine 3 boyutlu anatomik modelleme çözümü

ULUTEK Teknopark'ta kurduğu firmada 3 boyutlu anatomik modelleme ürünleri geliştiren Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, "Çalışmalarla ameliyattaki birçok riski ortadan kaldırabiliyoruz" dedi.

2021.04.26 11:17 - Son Güncellenme: 2021.04.26 11:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da ameliyat risklerine 3 boyutlu anatomik modelleme çözümü

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Emre Aydın tarafından 2019 yılında ULUTEK Teknopark'ta TÜBİTAK desteğiyle kurulan N İnovatif Teknoloji, sağlık sektörüne yönelik ses getiren çalışmalara imza attı. Beyin tümörlerinin tedavisinde ve implantlarda bor bileşenlerinin kullanılması üzerine odaklanan firma, kurumlara ve akademisyenlere danışmanlık hizmeti de veriyor.

MÜKEMMEL HASSASİYET FARKI

Kurucusu olduğu N İnovatif Teknoloji firmasının Ar-Ge ve tasarıma yönelik önemli çalışmalar yaptığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Hasan Emre Aydın "Amacımız; 3 boyutlu yazıcı destekli anatomik modelleme, cerrahi öncesi planlama ile birlikte medikal alanda kişiye özel çözümler üreterek deneysel ve klinik alanda bilimsel projelere katma değer kazandırmak. Özellikle kemik dokusu ile uğraşan branşlar tarafından ihtiyaç duyulan anatomik modelleme, hastaya özel osteotomi kılavuzları ve cerrahi planlamaları sayesinde ameliyattaki risklerin ortadan kaldırılmasına imkân veriyor. 3 boyutlu modelleme ve cerrahi planlama sayesinde, riskli veya imkânsız kabul edilen kemik ve eklem şekil bozukluklarının mükemmel hassasiyetle düzeltilmesi mümkün hale geliyor." şeklinde konuştu.

ULUTEK'E DESTEK TEŞEKKÜRÜ

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin şirketlerine her aşamada destek verdiğinin de altını çizen Aydın, "TÜBİTAK 1512 sürecimizde Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi'nin mentorluğu ile çalışmalarımıza devam ettik. Bu süreçte ürünlerimizin patent başvurularında ve ticarileşme aşamalarında bizzat şirketimize destek oldular. Bir akademisyen olarak eksikliğini duyduğumuz ticari tarafta her zaman açığımızı tamamladılar. Bu bağlamda bölgedeki en iyi teknokent ve uygulayıcı kuruluşlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Desteklerinden ve katkılarından dolayı ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.26 11:17 - Son Güncellenme: 2021.04.26 11:17 - HABER MERKEZİ
A