Bursa'da Akkılıç Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da Akkılıç Ödülleri sahiplerini buldu

2010 yılında yaşamını yitiren araştırmacı, gazeteci, yazar Yılmaz Akkılıç onuruna verilen "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri" bu yıl 11. kez gerçekleştirildi. 2020 yılındaki çalışmaları ile ödüle değer görülen isimler, düzenlenen törende ödüllerini aldı.

2021.06.29 14:48 - Son Güncellenme: 2021.06.29 14:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Akkılıç Ödülleri sahiplerini buldu

Kent tarihi ve kültürü adına Bursa'nın en önemli organizasyonlarından biri olan "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri" sahiplerini buldu. Araştırma kültürünü geliştirmek ve desteklemek amacıyla kent belleğine her geçen yıl kazandırdığı yeni eserlerle Bursa'nın kültürel zenginliğine değer katan "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri"nin bu yıl 11. kez  düzenlendi.

2010 yılında yaşamını yitiren araştırmacı, gazeteci, yazar Yılmaz Akkılıç'ın onuruna düzenlenen "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri 2020" ödül töreni Nilüfer Belediyesi Halk Evi Nilüfer Barış Meclisi'nde düzenlendi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ödüle değer görülen isimler ve yakınları, Akkılıç ailesi ile seçici kurul üyeleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Erdem, Akkılıç Ödülleri'ne 2010 yılından bu yana toplam 322 eserin başvuruda bulunduğunu, 37 eserin Akkılıç Yayınları arasına girdiğini belirtti. Başkan Erdem, "10 yıl boyunca bu organizasyon ile kent üzerine yeni araştırmalar yapılması da teşvik edilmiş oldu ve muhteşem bir arşiv oluştu, kent belleğine önemli bir katkı sağlanmış oldu.  Araştırmacı kimliğiyle kent kültürüne önemli katkıları olmuş Yılmaz abimizin düşünsel mirasını yaşatırken, onun Bursa üzerine yapılan araştırmaları da sürekli teşvik edici yönünü, yine onun anısına sürdürebildiğimiz için mutluyuz. 2010 yılında kaybettiğimiz gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç'ı bu vesile ile yeniden sevgi ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Seçici kurul adına konuşma yapan Prof. Dr. Feza Karaer de başvuruda bulunan bütün araştırmaları titizlikle ve objektif olarak değerlendirdiklerini belirterek,"Kendilerine kurul adına başvuruları ve kent kültürüne katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi. 

Akkılıç Kütüphanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yener Akkılıç da yaptığı konuşmada ödüllerin önemine değinerek, "Kentlerin ruhu vardır. Bursa'da hızla kaybolan kent ruhunu belgelemek adına bu ödülleri ayrıca önemsiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçici kurulun ödüle değer bulduğu eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Törende doktora dalında "Bursa'da Kent Siyasetinde Elit Döngüsü ve Kent Yönetimine Etkisi" başlıklı yapıtı ile ödüle değer görülen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Gül Gün Dayanıklı, yüksek lisans dalında "Karmaşık Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanlarının Korunması ve Yönetilmesi İçin İlke ve Stratejiler: Gölyazı (Apolyont) Bursa Örneği" başlıklı yapıtı ile ödül değer görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Gökhan Okumuş ile, yüksek lisans tezi dalında "Popülizmin mimarlığa etkisi bağlamında ikonik stadyum yapıları: Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu/Timsah Arena Örneği" başlıklı araştırması ile ödül değer görülen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Ayşegül Çeltekligil'e ödüllerini Başkan  Erdem,  Seçici Kurul Üyesi Feyza Karael ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız verdi.

Geçen yıl tören düzenlenemediği için 2019 yılındaki çalışmaları ile ödüle değer görülen isimler de törene katıldı. Başkan Erdem ödüle değer görülen araştırmaların sahiplerini ayrı ayrı kutlayarak teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.29 14:48 - Son Güncellenme: 2021.06.29 14:49 - HABER MERKEZİ
A