Bursa'da Ahıskalılar bir arada!

Bursa'da Ahıskalılar bir arada!

Bursa'da DATÜB Bursa İl Başkanlığı, Ahıskalılarla birlikte yemek programında buluştu.

2024.05.23 19:29 - Son Güncellenme: 2024.05.23 22:57 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa'da Ahıskalılar bir arada!

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa'da DATÜB Bursa İl Başkanlığı tarafından, Yıldırım Cazibe Merkezi'nde bir yemek programı gerçekleştirdi. Bursa'da yaşayan Ahıskalı vatandaşlar yemek programına katılım gösterdi. 

"AHISKALI HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN PROJELERİMİZİ KONUŞACAĞIZ"

Ahıska Türkleri Federasyon Bursa Başkanı Ferman Muzaffer, "Ahıska Türklerinin yoğun yaşadığı yerlerde yönetim kurumlarımızı belirledik. Ahıskalı hemşehrilerimiz için neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz bunların projeleri konuşacağız, tanışacağız. Geçen hafta Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) olarak Kazakistan'da yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Bana Bursa il başkanlığı görevi verildi. Tüm derneklerle beraber bir çatı altında birleşip devam edeceğiz. Hep birlikte daha güçlü bir şekilde hareket edeceğiz" açıklamalarında bulundu. 

"ÇALIŞMALARIMIZLA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARA ULAŞACAĞIZ"

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, "Biz Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak Bursa il temsilciliğinde yeni bir oluşuma gittik. Buradaki bütün Ahıska ismi olan STK'lar birlik, beraberlik ve güç içerisinde, tek ses olarak bu oluşumla Ferman Bey'in başkanlığında güzel bir şekilde ilerleyecek. Umudumuz şudur; yapacağımız çalışmalarla gür sesimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına daha iyi ses getirmesi için bu oluşumlara devam edeceğiz. Biz DATÜM olarak Ahıskalı halkımıza ve temsilciliğimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.23 19:29 - Son Güncellenme: 2024.05.23 22:57 - MERVE DENİZ EKİCİ
A