Bursa'da 8 milyon liralık taşınmaz satışa çıkıyor! Yeri belli oldu
Bursa'da Yıldırım Belediyesi, mülkiyetinde bulunan bir taşınmazı satışa çıkarıyor. Samanlı Mahallesi'nde bulunan 687,42 metrekarelik taşınmaz için 8 milyon lira tahmini bedel belirlendi.
2026.09.25 09:26 - Son Güncellenme: 2026.09.25 09:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek satış ihalesinin tarihi ve başvuru şartları belli oldu.
Samanlı Mahallesi'ndeki taşınmaz satışa çıkıyor
Yıldırım Belediyesi tarafından satışa çıkarılan taşınmaz, Samanlı Mahallesi 3530 ada 42 parsel üzerinde bulunuyor.
Toplam 687,42 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmaz için belediye tarafından belirlenen tahmini bedel 8 milyon TL olarak açıklandı. Satışta KDV istisnası uygulanacağı belirtildi.
Taşınmazın satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun hükümleri doğrultusunda açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek.
İhale 6 Ekim'de yapılacak
Yıldırım Belediyesi'nin taşınmaz satış ihalesi 6 Ekim 2026 Salı günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
İhalenin yapılacağı yer ise Yıldırım Belediyesi Encümen Toplantı Salonu olarak açıklandı.
İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri en geç 5 Ekim 2026 saat 15.00'e kadar Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Birimine teslim etmesi gerekiyor.
Belirtilen tarihten sonra yapılacak başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.
Geçici teminat 240 bin lira
Satışa çıkarılan taşınmaz için belirlenen geçici teminat bedeli 240 bin TL olarak açıklandı.
İhaleye katılacak isteklilerin, şartnamede belirtilen diğer belgelerle birlikte geçici teminatlarını da başvuru sırasında sunmaları gerekiyor. Teminat mektubu örneğinin Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Biriminden alınabileceği belirtildi.
İhale şartnamesi ise yine aynı birimden bedelsiz olarak temin edilebilecek.
İhaleye katılacaklardan hangi belgeler istenecek?
İhaleye gerçek kişi olarak katılacakların yerleşim yeri belgesi ile T.C. kimlik kartını sunması gerekiyor.
Tüzel kişilerden ise faaliyet belgesi ve tüzel kişi adına teklif verecek kişiye ait yetki belgesi istenecek.
İhaleye vekil aracılığıyla katılım sağlanması halinde noter onaylı vekaletname ile vekile ait T.C. kimlik kartının ibraz edilmesi gerekiyor.
Yabancı isteklilerin ise Türkiye'deki tebligat adresini gösteren belgeyi sunması şartı bulunuyor.
Belediyeye borcu olanlar katılamayacak
Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, ihaleye katılmak isteyenlerin belediyeye herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiği de özellikle belirtildi.
Taşınmazın satışına ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile iletişime geçebileceği bildirildi.
Bursa Yıldırım'daki taşınmaz için gerçekleştirilecek satış ihalesinde 8 milyon TL tahmini bedel üzerinden açık teklif usulüyle teklif alınacak.