Bursa'da 38 yıllık sır: Haber alınamazsa 'ölü' sayılacak

Bursa'da 38 yıllık sır: Haber alınamazsa 'ölü' sayılacak

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, yaklaşık 38 yıl önce ortadan kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Er için mahkeme süreci başlatıldı. 1987-1988 yıllarından bu yana tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan Er'in hukuken "gaip" (ölümü muhtemel kişi) sayılması için ilan yayımlandı.

2026.03.04 12:00 - Son Güncellenme: 2026.03.04 12:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 38 yıllık sır: Haber alınamazsa 'ölü' sayılacak

Mustafakemalpaşa ilçesi Karaorman Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan, 1971 doğumlu Hüseyin Er'in akıbetini belirlemek amacıyla açılan davada mahkeme, vatandaşlara çağrıda bulundu. Medeni Kanun'un 33. Maddesi uyarınca yayımlanan ilanda, Adil ve Mediha oğlu Hüseyin Er'in hayatta olup olmadığına dair bilgi sahibi olanların, 6 ay içerisinde ilgili mahkemeye başvurması istendi.

HABER GELMEZSE...

Belirlenen yasal süre içerisinde herhangi bir bilgi veya haber gelmemesi durumunda, mahkeme tarafından Hüseyin Er'in gaipliğine (hukuken ölü sayılmasına) karar verilecek. Bu karar, miras ve nüfus kayıtları gibi birçok hukuki sürecin tamamlanmasını sağlayacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.03.04 12:00 - Son Güncellenme: 2026.03.04 12:12 - HABER MERKEZİ
A