Bursa'da 13 bin maske ele geçirildi

Bursa'da 13 bin maske ele geçirildi

Korona virüsü sebebiyle en çok aranan ürünlerden biri olan maskede fırsatçılara gün doğdu.

2020.03.31 11:39 - Son Güncellenme: 2020.03.31 12:21 - Bursa Bölge
A
Bursa'da 13 bin maske ele geçirildi
03:18 Bursa'dan doğru maske kullanımı açıklaması

İLGİLİ VİDEO

Bursa'dan doğru maske kullanımı açıklaması

İnegöl ilçesinde polis ekipleri yaptıkları baskında 13 bin adet maske ele geçirdi.

İnegöl KOM Büro Amirliği ekipleri, Yeniceköy bölgesinde usulsüz şekilde tıbbî masken üreten bir imâlathaneye baskın yaptı.

Yapılan baskında toplam 13 bin ve yapımı tamamlanmamış 6 bin maske ele geçirildi.

Maskelere ekipler tarafından el konulurken, olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Bursa Osmangazi'de kaçak maske operasyonu 

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hüdavendigar Mahallesi'nde kaçak olarak tıbbi maske üretimi yapan bir işyerine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda yüzlerce maske ele geçirilirken, işyeri mühürlendi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ilçede yayılmasına engel olmak ve vatandaşları hastalıktan korumak amacıyla dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, bu hastalığı fırsata çevirmek isteyenlere de göz açtırmıyor. Hüdavendigar Mahallesi'nde bir depoda kaçak olarak tıbbi maske üretimi yapıldığı ihbarını alan Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adrese baskın düzenledi. Halk sağlığını tehdit eden maskelerin üretimini durduran ekipler, iş yerini mühürledi. Üretilen yüzlerce maske imha edildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz. İlçemizin dört bir yanını dezenfekte ediyoruz. Ancak maalesef ki bu durumu fırsata çevirmek isteyenler de çıkıyor. Bu salgın döneminde en önemli materyallerden biri de koruyucu maskeler. Bunu fırsat bilen bazı kişiler kaçak yollarla tıbbi maske üretimi yapmak istiyorlar. Bu durumu haksız kazanca çevirmek isteyen fırsatçılara asla izin vermeyiz. Vatandaşlarımızdan da çevrelerinde kaçak olarak üretim yapıldığını fark ettikleri anda yetkili mercilere bildirmelerini istiyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.03.31 11:39 - Son Güncellenme: 2020.03.31 12:21 - Gülcan Tekin
A