Bursa Balkanlara örnek oluyor

Bursa Balkanlara örnek oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın her zaman Balkanların yanında olduğunu söyleyerek, "Balkanlar kalkınmada Bursa'yı örnek almalıdır" dedi.

2012.09.05 14:05 - Son Güncellenme: 2012.09.05 14:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Balkanlara örnek oluyor

 

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayicileri Derneği'nin (RUMELİSİAD) 'AB Eğitim ve Gençlik Programı Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi' kapsamında Bursa´ya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
Bursa'yı baştan başa yenilerken Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlara da desteğini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Kosova´dan gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Heykel'deki tarihi belediye binasında bir araya geldi. Bursa'nın gönlünde Balkanların özel bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, kent hakkında bilgiler verdiği konuklarına, "Bursa, Balkan ülkeleri için kalkınmada örnek alınabilecek en uygun şehirdir. Otomotivden raylı sistemlere, katlı otoparktan tekstile kadar sanayinin birçok dalında üretimler yapabilen Bursa, Türkiye´nin ikinci büyük sanayi şehri olarak öne çıkıyor. Balkan ülkeleri ekonomik kalkınma noktasında Bursa'nın bu tecrübelerinden yararlanmalı" diye konuştu.

"İstanbul´dan sonra ikinciyiz"
Bursa'da Balkan ülkelerinden göç edip, sıfırdan zirveye çıkmış başarılı işadamlarının bulunduğunu örnekleyen Başkan Altepe, "Bursa, sanayide ve üretimde Türkiye´nin İstanbul´dan sonra ikinci büyük kenti. Türkiye, kendisini Balkan ülkeleriyle aynı coğrafyada görüyor. Balkanlarda akrabalarımız çok" dedi.
Toplumsal ve ekonomik potansiyel açısından Türkiye ve Bursa'nın Balkan ülkeleri için büyük şans olduğunu anlatan Başkan Altepe, elbirliğiyle birlikte gelişip kalkınmanın da mümkün olduğunu söyledi.

Bursa Türkiye ile Balkanlar arasında köprü kurdu
Bursa´nın adeta bir Balkan şehri olduğunu ve şehir nüfusunun yarıdan fazlasının Balkan kökenli olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak da Balkan ülkeleriyle yoğun temaslarının bulunduğunu anlattı. Başkan Altepe, Bursa´nın Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında köprü vazifesi gördüğünü vurgulayarak, "Balkanlar´daki ekonomik kalkınma ve gelişme, bizim de kafamızdaki en önemli soru işaretlerinden birisi. Kaliteli üretimler yapan, ürettiği ürünlerin neredeyse tamamına yakınını Avrupa ve Amerika´ya satan bir kent olarak Bursa, Balkan ülkeleri için ekonomik kalkınmada örnek alınabilecek, en kolay iletişime geçilebilecek belki de en uygun şehir. Bunun iyi incelenmesi, tespitlerin doğru yapılması lazım" dedi.
Başkan Altepe, her konuda Balkanlara desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Balkanların ekonomi bakanları Bursa'da buluşacak
RUMELİSİAD Başkanı Şahap Aktaş da Başkan Altepe'nin Balkanlara desteğini yakından izlediklerini belirtti. Başkan Altepe ile Aktaş, 12 Balkan ülkesi ekonomi bakanlarının Bursa´da bir araya geleceği programa ilişkin protokolü de imzaladı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım ve RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Emir Cemal Beşkardeş de ziyarette hazır bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 14:05 - Son Güncellenme: 2012.09.05 14:05 - HABER MERKEZİ
A