Bursa-Balıkesir yolunda yürek yakan kaza: Hamile anne, kızı ve doğmamış bebeği yaşamını yitirdi

Bursa-Balıkesir yolunda yürek yakan kaza: Hamile anne, kızı ve doğmamış bebeği yaşamını yitirdi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil karşı yönden gelen kamyonun altına girdi. Kazada hamile otomobil sürücüsü Merve Turan ile 3 yaşındaki kızı Ahsen Turan yaşamını yitirdi. Doğumuna yaklaşık iki hafta kaldığı öğrenilen Merve Turan'ın karnındaki bebeğin kurtarılması için yapılan müdahaleden de sonuç alınamadı.

2026.09.23 18:35 - Son Güncellenme: 2026.09.23 18:39 - Güncel - DHA
A
Bursa-Balıkesir yolunda yürek yakan kaza: Hamile anne, kızı ve doğmamış bebeği yaşamını yitirdi

Kaza, saat 16.30 sıralarında Bandırma ile Karacabey arasındaki Çavuşköy Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Karacabey'den Bandırma istikametine doğru ilerleyen Merve Turan yönetimindeki 10 TT 426 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil, yolun ortasındaki refüjü aşarak karşı şeride geçti. Bu sırada Bandırma yönünden Karacabey istikametine seyir halinde olan 16 ABT 586 plakalı kamyonla çarpışan otomobil, kamyonun altına girerek bir süre sürüklendi.

Çevrede bulunanların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, otomobilde bulunan anne ve kızının durumunu kontrol etti.

Anne ve 3 yaşındaki kızı olay yerinde hayatını kaybetti

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobil sürücüsü Merve Turan ile 3 yaşındaki kızı Ahsen Turan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazanın ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken, araçta bulunan anne ve kızının cenazeleri gerekli incelemelerin ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazanın meydana geldiği noktada polis ekipleri inceleme yaparken, çarpışmanın nasıl gerçekleştiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Otomobilin refüjü aşarak karşı yöndeki kamyonun bulunduğu şeride geçmesiyle meydana gelen kazanın ardından bölgede ulaşım bir süre kontrollü şekilde sağlandı.

Hamile annenin bebeği için doktorlar müdahale etti

Kazanın en ağır ayrıntılarından biri ise Merve Turan'ın hamile olması oldu. Doğumuna yaklaşık iki hafta kaldığı öğrenilen Turan'ın karnındaki bebeğin kurtarılması için ameliyat kararı alındı.

Anne ve kızının yaşamını yitirdiği kazanın ardından sağlık ekipleri, bebeğin hayatta olma ihtimaline karşı tıbbi müdahalede bulunmak için harekete geçti. Merve Turan, karnındaki bebeğin kurtarılması amacıyla ameliyata alındı.

Hastanede doktorların gerçekleştirdiği tüm müdahalelere rağmen bebeğin de kurtarılamadığı öğrenildi. Böylece kazada anne Merve Turan, 3 yaşındaki kızı Ahsen Turan ve doğumuna kısa süre kalan bebeği hayatını kaybetti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.09.23 18:35 - Son Güncellenme: 2026.09.23 18:39 - DHA
A