Bu şiddet sona 'ersin'

Bu şiddet sona 'ersin'

MUĞLA'da doktorlar, Gaziantep'te geçen yıl hasta yakınının saldırısı sonucu ölen Dr. Ersin Arslan'ı anmak ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için iş bıraktı. Atatürk fotoğraflarının taşındığı eylemde Ak Parti hükümetine tepki gösterildi.

2013.04.17 13:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 13:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bu şiddet sona 'ersin'

Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası (SES) ile Tabip Odası'na bağlı sağlık çalışanları iş bırakma eylemini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdi. SES Genel Başkanı Çetin Erdolu'nun da katıldığı eyleme, Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ve parti üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve Atatürk fotoğraflarının yer aldığı protesto gösterisinde 'Dr. Ersin'i sağlıkta dönüşüm öldürdü' pankartı açılırken, 'Eşit, ücretsiz, bilimsel eğitim ve sağlık istiyoruz', 'Elini geleceğimden çek', 'Şiddete son' dövizleri taşındı, 'Susma haykır, şiddete başkaldır' sloganları atıldı.
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, doktorlara yönelik şiddet olaylarının iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti. Gürün, "Türkiye nasıl bu hale geldi, doktorlara bu kadar geniş bir alanda nasıl saldırı oluyor? Daha önce de böyle tatsız olaylar yaşanıyordu. Hastalar ile oturup konuşup, acısına ortak oluyorduk. Şimdi ise her kötü vaka sonunda bir saldırı oluyor. Bakanlığın doktorlar ile ilgili söylemi ve bakışı bunda etkili mi? Özellikle hükümet politikalarının doktora olan tavrında önemli değişikler yapılması gerekiyor mu? Bütün bunlar düşünüp değerlendirilmeli. Genel saldırının altında yatan konu sadece bir hasta sahibinin davranışı olarak görülmemeli. Hekim arkadaşlarımızın feryadına yöneticilerin kulak vermesi gerekiyor. Hastayla doktor arasında güven duygusu sarsılarsa çok şey kaybederiz" dedi.

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu da gördükleri şiddet yüzünden hizmet vermemek zorunda bırakıldıklarını söyledi. Erdolu, "Sağlıkta Dönüşüm Programı, halkı ve bizi karşı karşıya bıraktı. Vatandaşımızın hizmete ulaşmasında birçok engel çıkartıldı. Hastanenin giriş kapısından başlayıp çıkışa kadar her kademede katkı, katılım payı ve ilave ücret alınıyor. Para ödenerek hizmet alınıyor. Hizmetin önündeki engeller, ticarileştirmenin gereği olarak kışkırtmalar ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren söylemler bizi bu noktaya getirdi" diye konuştu.

Hastane bahçesindeki eylemin ardından sağlık çalışanları protesto gösterilerini Sınırsızlık Meydanı'nda sürdürdü.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 13:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 13:50 - HABER MERKEZİ
A