Bu kadın 'Dünya Bal Güzeli' seçildi

Bu kadın 'Dünya Bal Güzeli' seçildi

ORDU Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu 23 yaşındaki Burcu Daser, Dünya Arıcılar Birliği (Apimondia) Kongresi'nde 'Dünya Bal Kraliçesi' seçildi.

2013.10.08 10:11 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:11 - Yaşam
A
Bu kadın 'Dünya Bal Güzeli' seçildi

29 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Ukrayna Kiev'de gerçekleştirilen Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nde 'Dünya Bal Kraliçesi' yarışmasına Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'ni temsilen Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi Burcu Daser katıldı. 97 ülkenin katıldığı kongrede elemeleri geçerek Rusya, Kırgızistan ve Belerus'tan rakipleriyle yarışan Burcu Daser, Türkiye'deki arıcılığın gelişimi, bal kalitesi misyonu sunumlarıyla birincilik alarak 'Dünya Bal Kraliçesi' seçildi.

3 yıldır arılarla ilgili olarak araştırma yaptığını, şu anda yüksek lisans yaparak bu çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Daser, katıldığı yarışmada da 'Bal Kraliçesi' seçilmesinden çok mutlu olduğunu söyledi. Burcu Daser, "Türkiye'de arıcılığın gelişmesi ve bal kalitesinin artırılması için neler yapılabilir, bunun araştırmasını yapıyorum. Arılarla ilgili ciddi çalışmalarım var. Arı alanında bu ilk araştırmamla derece almaktan son derece mutlu oldum. Bu çalışmalarımı bilimsel boyutta da devam ettirmek istiyorum" dedi.

'GURUR DUYDUK'

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın ise, kongrede 2017'deki Dünya Arıcılık Kongresi'nin Türkiye'de yapılması için karar alındığını, birlik üyesi Burcu Daser'in de 'Bal Kraliçesi' olmasıyla arıcılar camiasında çifte sevinç yaşadıklarını söyledi. Burcu Daser'in çok başarılı sunumuyla kongreye damga vurduğunu belirten Aydın şunları kaydetti:

"Orada kraliçe olmak çok kolay değildi. Orada seçilme şartı sadece güzellik değildi. Arıcılar Birliği üyesi olmak, çok iyi İngilizce bilmek ve etkileyici bir sunum yapmak önemliydi. Burcu kızımız çok başarılı bir sunum yaptı ve 'Bal Kraliçesi' seçildi. Hem Türkiye'yi temsil etmesi, hem de üyemiz olması nedeniyle bu başarısından biz de gurur duyduk."

Türkiye arıcılığı açısından 2017 kongresinin Türkiye'de yapılacak olmasının büyük önem taşıdığını da vurgulayan Aydın, "Buradaki kongreye dünya çapından arıcılarımız katılacak. 15 bini yurt dışından olmak üzere 20 bin arıcının bu kongreye katılmasını bekliyoruz. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği olarak bu kongre için çalışmalarımıza erkenden başlayacağız" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 10:11 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:11 - Can Sezer
A