Bu iddia çok konuşulur

Bu iddia çok konuşulur

Deprem Uzmanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, yapay bir depreme kesinlikle inanmadığını vurgularken "İran'ın nükleer çalışmaları bu depreme sebep oluyor gibi akıl dışı ifadeler, vaktimizi almasın denilecek kadar önemsiz şeyler" dedi.

2013.04.17 16:32 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:32 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bu iddia çok konuşulur

 


 

İran'da Pakistan sınırına yakın bölgede meydana gelen deprem tüm Körfez bölgesinde, Pakistan ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedildi. Pakistan'da deprem sebebiyle en az 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde güvenlik gerekçesiyle gökdelenler boşaltılırken İran'ın son 40 yıl içinde yaşadığı en şiddetli depremle ilgili ortaya çeşitli komplo teorileri atıldı. İddiaya göre bu deprem, bölgesinde zaman zaman nükleer denemeler yapan İran'ı uyarmak için ABD tarafından gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili katıldığı bir televizyon yayınında değerlendirmelerde bulunan Deprem Uzmanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, çıkan spekülasyonlara da yanıt verdi. Yapay bir depreme kesinlikle inanmadığını belirten Üşümezsoy, "Kur'an-ı Kerim'de "O isterse dağları da yürütür' ayeti var. Bu söyleme göre dağları yürüten Allah'tır. Eğer bugün dağları yürüten süper güçlerden Amerika'yı kastediyorsak, onu yüceltme noktasına getiririz. Bu depremi dışarıdan yapay olarak gerçekleştirebilmek mümkün değildir" diye konuştu.

İddiaların spekülasyonlardan öteye gidemeyeceğini anlatan Üşümezsoy, "İran'ın nükleer çalışmaları bu depreme sebep oluyor gibi akıl dışı ifadeler, vaktimizi almasın denilecek kadar önemsiz şeyler" dedi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 16:32 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:32 - HABER MERKEZİ
A