Bu hurmanın tanesi 80 kuruş

Bu hurmanın tanesi 80 kuruş

Ramazan ayında vatandaşların en çok ilgi gösterdiği ancak yüksek fiyatı nedeniyle genellikle tane ile almayı tercih ettiği Acve hurmasının adedi 80 kuruştan satılıyor.

2013.07.11 13:30 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:30 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bu hurmanın tanesi 80 kuruş

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hurma, tezgahta kilosu 8 ila 80 TL arasında alıcı buluyor.

Nevşehir'de başlayan Ramazan ayı hareketliliğinde vatandaşların en fazla ilgi gösterdiği ürünlerin başında hurma geliyor. Ramazan ayının simgesi haline gelen hurmanın bu ay içerisinde çok fazla tüketildiğini belirten hurma satıcısı Mehmet Filizli, kilosu 8 TL'den başlayan hurma fiyatlarının 80TL'ye kadar yükseldiğini söyledi.

Fiyatların geçen yıllara göre çok fazla artmamasına karşın hurma satışlarının bekledikleri seviyede olmadığını belirten Filizli, "Her keseye uygun hurma bulmak mümkün. Tabii hurmanın fiyatları yükseldikçe kalitesi ve tadı da ortaya çıkıyor. Şu anda vatandaşların en çok rağbet ettikleri hurma çeşidi ise Medine hurması. Bu hurmanın kilosu 25-50 TL arasında değişiyor" dedi.

"ACVE HURMASININ TANESİ 80 KURUŞ"

Nevşehir'de Acve hurmasının kilosu ise 80 TL'den satılıyor. Mehmet Filizli, satılan hurmalar arasında Acve hurmasının ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Halk arasında 'Peygamber hurması' olarak da bilinen Acve hurmasının en büyük özelliğinin tohumlarının Peygamber Efendimiz tarafından dikilmesi olduğunu ifade eden Filizli, Acve'nin aynı zamanda diğer hurmalara göre daha büyük ve lezzetli olduğunu söyledi. Yüksek fiyatına rağmen bu hurmaya çok fazla rağbet olduğunu belirten Mehmet Filizli, "Ekonomik durumu iyi olan insanlar bu hurmadan kilo ile alıyor. Biz ekonomik durumu iyi olmayan müşterilerimizi de düşünerek 10'lu, 5'li ve tekli olarak da satışlara başladık. Bu hurmanın şu anda tanesini 80 kuruştan satıyoruz" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.11 13:30 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:30 - HABER MERKEZİ
A