Brezilya Devlet Başkanı: Benim için üç seçenek var; hapis, ölüm, yeniden seçilmek

Brezilya Devlet Başkanı: Benim için üç seçenek var; hapis, ölüm, yeniden seçilmek

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 2022'de yapılacak başkanlık seçimlerinde, kendisi için gelecek senaryolarının "öldürülmek, tutuklanmak ya da zafer" olduğunu açıkladı.

2021.08.31 11:15 - Son Güncellenme: 2021.08.31 11:15 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Brezilya Devlet Başkanı: Benim için üç seçenek var; hapis, ölüm, yeniden seçilmek

Evanjelik liderlerle bir araya gelen Bolsonaro, 2022 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Geleceğim için 3 alternatif var; tutuklanmak, öldürülmek ya da zafer." ifadesini kullandı.

Bolsonaro, dini liderlerden 7 Eylül'de düzenlenecek mitinglerde kendisine destek vermelerini istedi.

Ülkenin elektronik oylama sistemini eleştiren Bolsonaro, söz konusu sistemin hile yapılmaya müsait olduğunu iddia ederek, baskılı oy pusulalarının kullanılmasında ısrar ediyor.

Dünyanın yüzölçümü en büyük 5'inci ülkesi olan Brezilya'da oy sayımını kolaylaştırmak ve seçimlerde hile yapılmasının önüne geçmek için 1996'de elektronik oylama sistemi kurulmuştu.

Brezilya'da geçen yıl gerçekleştirilen ve 147 milyon seçmenin oy kullandığı belediye seçimlerinde 400 binden fazla oylama makinesi kullanılmıştı.

Ülke basınındaki seçim anketlerinde, 2022 yılında yeniden seçilmeyi bekleyen Brezilyalı liderin, solcu eski Devlet Başkanı Luis Inacio Lula Da Silva'nın gerisinde kaldığı görülüyor.

BREZİLYA'DA NE OLUYOR?

Brezilya'da oylar, seçim merkezlerindeki elektronik ortamlarda kullanılırken, Bolsonaro uzun süredir ülkede 1996'dan bu yana uygulanan bu sistemi eleştiriyor.

Ekim 2022 seçimlerinde elektronik sistemin yanı sıra kağıt oy pusulalarının kullanılmasını talep eden Bolsonaro, kağıt oy pusulaları kullanılmamasının seçimlere hile karıştırılmasını kolaylaştırdığını öne sürüyor.

Kamuoyu yoklamalarına göre, 66 yaşındaki Bolsonaro başkanlık yarışında eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın gerisinde kaldı.

Yargıç Alexandre de Moraes, geçtiğimiz çarşamba günü Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında iftira ve suça teşvik iddialarıyla soruşturma başlatmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.08.31 11:15 - Son Güncellenme: 2021.08.31 11:15 - HABER MERKEZİ
A