Bolu'daki orman yangını kontrol altına alındı

Bolu'daki orman yangını kontrol altına alındı

Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan gerçekleştirdiği yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Aksaklar köyü mevkisinde başlayan yangının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından soğutma faaliyetlerine geçildi.

2026.08.11 21:42 - Son Güncellenme: 2026.08.11 21:42 - Güncel - İHA
A
Bolu'daki orman yangını kontrol altına alındı

Yangın, saat 15.45 sıralarında Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Aksaklar köyü mevkisindeki ormanlık alanda başladı. Ormanlık bölgeden yükselen alevleri gören vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgede hızlı şekilde çalışma başlatıldı.

İhbarın ardından yangının bulunduğu alana farklı kurumlardan ekipler yönlendirildi. Arazinin ormanlık olması nedeniyle müdahalenin hem karadan hem de havadan yürütülmesi için geniş kapsamlı bir organizasyon oluşturuldu. Ekipler, yangının ilerleyebileceği alanlarda çalışmalarını yoğunlaştırarak alevlerin kontrol altına alınması için müdahalede bulundu.

Yangına 130 Personelle Müdahale Edildi

Bolu Göynük'teki orman yangınının kontrol altına alınması için farklı kurumlardan toplam 130 personel görev yaptı. Yangınla mücadele çalışmalarında AFAD, Orman Teşkilatı, Jandarma, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, belediye, itfaiye ve sağlık ekipleri görev aldı.

Çalışmalar sırasında ekipler arasında koordinasyon sağlanırken, yangının yayılma ihtimaline karşı bölgedeki müdahale kapasitesi artırıldı. Karadan yürütülen çalışmalar, hava araçlarının desteğiyle sürdürüldü. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle alevlerin ilerlemesinin önüne geçildi.

Yangına müdahalede 32 araç da kullanıldı. Kara ekiplerinin ormanlık alandaki çalışmalarına havadan yapılan müdahaleler eşlik etti. Yangının bulunduğu bölgenin koşulları dikkate alınarak ekiplerin çalışmaları aralıksız sürdürüldü.

Hava Araçları Yangın Söndürme Çalışmalarına Destek Verdi

Yangınla mücadele çalışmalarında yalnızca kara ekipleri görev almadı. Bölgeye sevk edilen 1 uçak ve 3 helikopter, havadan müdahaleyle söndürme çalışmalarına destek verdi. Ayrıca yangının seyri ve ekiplerin müdahale alanlarının takibi amacıyla 1 drone kullanıldı.

Hava araçlarının desteğiyle yangının farklı noktalardaki ilerleyişi takip edilirken, kara ekiplerinin müdahale ettiği alanlara da havadan destek sağlandı. Böylece yangının kontrol altına alınması için kapsamlı bir çalışma yürütüldü.

Öğleden sonra başlayan yangına yönelik müdahale, akşam saatlerine kadar devam etti. Ekiplerin koordineli çalışması sonucunda Bolu Göynük'teki orman yangını kontrol altına alındı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.08.11 21:42 - Son Güncellenme: 2026.08.11 21:42 - İHA
A