"Bogdanovic kalıyor"

"Bogdanovic kalıyor"

Fenerbahçe Ülker'in yeni antrenörü Obradovic, ilk hedefinin oynadıkları basketbolla tribünleri doldurmak olduğunu söyledi. Bogdanovic'in takımda kalacağını açıklayan Obradovic, yabancı sınırlamasından da şikayet etti.

2013.07.11 17:34 - Son Güncellenme: 2013.07.11 17:35 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Bogdanovic kalıyor"

Fenerbahçe Ülker'in yeni antrenörü Zeljko Obradoviç, Hırvat basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli antrenör "Fenerbahçe'ye ortalama başarılar için gitmedim. Bu ne benim için, ne de kulüp için iyi olmaz. Geçmişte çalıştığım kulüplerdeki gibi iş yapmaya gittim. Fenerbahçe'nin 30 milyon taraftarı var, 13-14 bin kişinin maçlarımıza düzenli olarak gelmesi benim ilk hedefim" ifadelerini kullandı.
Obradoviç, takımın yıldızı Bojan Bogdanoviç'in de takımda kalacağını söyledi. Brooklyn Nets'in kadrosuna katmak istediği Bogdanovic için iki kulübün bonservis konusunda anlaşamadıklarını ifade eden koç, "ona 'NBA'e sadece gitmek için gitme' dedim. 'oynayabileceğinden eminsen git.' Bogdanovic genç bir oyuncu ve önünde hâlâ kat etmesi gereken yol var. NBA kaçmıyor, bir iki sene sonra da gidebilir. Bana Fenerbahçe'de kalacağını söyledi" dedi.
Obradoviç, Beko Basketbol Ligi'ndeki yabancı sınırlaması hakkında da olumsuz görüş belirtti. 53 yaşındaki antrenör, "Türkiye'de yedi yerli oyuncu oynatma zorunluluğu var. Bu önemli bir kısıtlama. Yerlilerin bazıları kadrodaki yerini garanti görüp, oturmayı kabulleniyor ve daha fazlası için kendini zorlamıyor. Ben bu tarz davranışa müsamaha gösterecek bir antrenör değilim" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.07.11 17:34 - Son Güncellenme: 2013.07.11 17:35 - HABER MERKEZİ
A