BM Sudan için kararını verdi!

BM Sudan için kararını verdi!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM'nin Sudan'da faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

2023.04.24 20:03 - Son Güncellenme: 2023.04.24 20:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
BM Sudan için kararını verdi!

Sudan'da 15 Nisan'dan bu yana ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmalar devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM'nin Sudan'da faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Guterres BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Açık konuşayım. Birleşmiş Milletler Sudan'ı terk etmiyor. Taahhüdümüz, Sudan halkının barışçıl ve güvenli bir geleceğe yönelik taleplerini desteklemektir. Bu korkunç zamanda onların yanındayız" dedi.

Çatışmaların bir an önce sona ermesi için çalışmalara devam ettiklerini aktaran Guterres, "Sahadaki insani yardım kuruluşlarıyla birlikte çalışarak, Sudan halkına desteğe devam edebilmek için Sudan'daki varlığımızı yeniden yapılandırıyoruz" diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2023.04.24 20:03 - Son Güncellenme: 2023.04.24 20:03 - HABER MERKEZİ
A