Biz davetimizi yaptık

Biz davetimizi yaptık

Erdoğan, Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmamasına ilişkin, ''Biz davetimizi yaptık,gelmeyişiyle ilgili bazı şeyler söylendi ama Patriotlarla ilgili bir şey gelmedi'' dedi.

2012.12.18 20:16 - Son Güncellenme: 2012.12.18 20:16 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Biz davetimizi yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Portekiz Başbakanı Pedro Pessos Coelho ile ortak basın toplantısı düzenledi. Sözlerine siyasi, ticari, askeri alanlarda uzun süredir ertelenen buluşmayı bugün gerkçekleştirmiş olmaktan duyduğu mennuniyeti ifade ederek başlayan Erdoğan, ''Portekiz, NATO'da birlikte olduğumuz bir ülke. Patriotlar ile ilgili kararda verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İmzalanan strateji belgesinin geleceğe yönelik stratejik süreci ifade ettiğini belirten Erdoğan, Türk girişimcilerin Portekiz'de, Portekizli girişimcilerin Türkiye'de ve üçüncü ülkelerde ortak girişimlerin başlayacağını söyledi.

''İstediğim kadar zam yaparım' diyemez''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, dün gerçekleştirilen otoyol ve köprü özelleştirmesiyle devlet imtiyazının 5,72 milyar dolar bedelle 25 yıllığına devredildiğini ve bakım onarım ve buna benzer çalışmaların yüklenici firmalara ait olduğuna belirtti.

Erdoğan, ''Fiyatlardaki artışlar tamamıyla enflasyon oranına endekslidir, yani 'İstediğim kadar zam yaparım' diyemez. Enflasyon neyse o kadar'' dedi. Başbakan Erdoğan, ''Bunlar, Türkiye'nin bu değişim ve dönüşümündeki en önemli anlayış farklılıkları olmuştur. Telekom'dan sonra da en yüksek miktarda böyle bir özelleştirmeyi hükümetimiz gerçekleştirmiştir'' diye konuştu.

Biz davetimizi yaptık

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmamasına ilişkin Erdoğan şunları kaydetti:

''Davet etmek bizden, biz davetimizi yaptık. Ama davete icabet edemeyişle alakalı olarak değişik bazı şeyler söylendi ama Patriotlar ile ilgili herhangi bir şey gelmedi.''

Talabani'nin sağlık durumu

Başbakan Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumuyla ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

''Ölümüyle alakalı böyle bir şey bize şu ana kadar gelmiş değildir, bunların hepsi uydurmadır. Sadece bir ağır rahatsızlığının olduğunu ve biz de buna karşı 'arzu ederseniz sizlere bir jet ambulans gönderebiliriz', bizden bazı talepleri olursa 'o talepleri karşılayabiliriz' dedik. Onların şu anda takdirindedir, eğer ambulans talep ederlerse biz hemen jet ambulanslarımızdan bir tanesini oraya göndereceğiz. Eğer biz de tedavi görmek isterse bize davet ettik ama yurt dışında daha başka bir yer düşünüyorlarsa o da kendi takdirleridir. Biz kendilerine Allah'tan şifalar diliyoruz.''

Konuşmaların ardından Türkiye ile Portekiz arasındaki işbirliğini gelişmek amacıyla hazırlanan strateji belgesine Başbakan Erdoğan ve Portekiz Başbakanı Coelho imza koydu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.12.18 20:16 - Son Güncellenme: 2012.12.18 20:16 - HABER MERKEZİ
A