Biyoloji öğretmenlerinin yumurta sınavı

Biyoloji öğretmenlerinin yumurta sınavı

Bursa İl Milli Eğitim Günleri kapsamında Biyoloji öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim paneli Almira Otelde yapıldı.

2013.04.07 10:32 - Son Güncellenme: 2013.04.07 10:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Biyoloji öğretmenlerinin yumurta sınavı

 Bursa Gazi Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim paneline Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da katıldı. Panelde yumurtayla ilgili bir soruyla karşılaşan Biyoloji öğretmenleri, yaptıkları heyecanlı tartışma ile adeta okul yıllarına geri döndüler. 
Öğrencilere "çocuklar" yerine "arkadaşlar" diye hitap edin
Panelde konuşan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal da öğretmenlerin öğrencileri motive etmesinin önemi üzerinde durdu. Öğretmenlerin öğrencilere hitabetlerinin ve onları bir yere konumlandırmalarının, derse erken girip geç çıkmalarının dahi motive etmeye yeteceğini belirten Kartal, gerçeği lafı dolandırmadan söylemenin de öğrencilerin derse olan ilgilerini ve sahiplenme duygularını güçlendireceğini belirtti.
Bursa emsal illerin önünde
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar konuşmasının başında, Bursa'nın son 5 yılda üniversite sınavlarında artarak devam eden bir başarı grafiği yakaladığını, geçen yıl TS puan türünde elde edilen 4. lüğün ardından bu yıl da Bursa'nın başarılı iller arasında 14. olduğunu belirterek tüm öğretmenlere teşekkür etti. ÖSYM'nin puan sisteminde düz lise veya meslek lisesi farkı gözetmeden puan türlerine göre tek bir ortalama elde edildiğini, Bursa'nın göç almaya devam eden, mesleki eğitim oranı %65'leri bulan bir olarak benzeri illerin önünde olduğunu belirtti.
Öğretmenliğin bahsedildiği gibi ayda 15 saat derse girilerek yapılan bir meslek olmadığını vurgulayan Atilla Gülsar, öğretmenlerin ders öncesi ve sonrası yaptıkları çalışmalarla, adeta 7/24 öğrencileri düşünmek zorunda olduğunu; özel hayatını bile öğrencilerine göre dizayn etmek zorunda olduklarını belirtti. Öğrenci ve velilerin beklentilerinin çok büyük olduğunu, öğretmenlerin de dünyanın değişim hızıyla orantılı olarak kendilerini yenilemek zorunda olduğunu belirten Gülsar, hizmet içi eğitimlerle öğretmenleri yenileme ve motive etmeyi amaçladıklarını söyledi. Alanında çok iyi olan öğretmenler olduğunu ve bunların birikiminden yararlanılması gerektiğini söyleyen Gülsar, düzenlenen panellerde hedeflenenlerden birinin de bu paylaşım olduğunu belirtti.
Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Mızrap Bulunuz'un yumurtayla ilgili sorusu Biyoloji öğretmenlerini adeta öğrencilik yıllarına götürdü. Yumurtanın içindeki civcivin gelişimi sürecinde yumurtanın kütlesinin artıp artmayacağı konusunu hararetle tartışan Biyoloji öğretmenleri büyük heyecan yaşadı.
Biyoloji biliminin yaşamın kendisi olduğu yönünde görüşün ağır bastığı panelde, Biyoloji dersinde temelin lise yıllarında atıldığı belirtildi. Konuşmacıların öğrenmeyi etkileyen en önemli faktörün öğrencinin ön bilgisi olduğu söylediği panelde öncelikle zihinsel sondaj yöntemiyle öğrencinin durumunun değerlendirilmesi ve buradan alınacak bilgiler çerçevesinde uygulanacak öğretim yöntemleriyle öğrenmenin en iyi biçimde sağlanacağı anlatıldı.
Panelde ayrıca Biyoloji dersiyle ilgili öğrenci ve öğretmen anketleri paylaşıldı. Anketlere göre güncel yaşamı ilgilendiren konular ile öğretmen sevgisinin başarıyı artırdığı görüldü. Anketlerde ayrıca Biyoloji dersinin görsel ve deneysel işlenmesinin ilgiyi artıracağı görüşü belirtiliyor.
Panelin sonunda organizasyonda emeği geçenler ile konuşmacı olarak katılanlara plaketleri verildi.   

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.07 10:32 - Son Güncellenme: 2013.04.07 10:33 - HABER MERKEZİ
A