Bitcoin (BTC) Nasıl Alınır ve Satılır? Bitcoin Hesabı Açılımı

Bitcoin (BTC) Nasıl Alınır ve Satılır? Bitcoin Hesabı Açılımı

Kripto para piyasaları son günlerde çok hareketli ve dikkatimizi çeken getiriler sağlamakta.

2021.05.03 09:31 - Son Güncellenme: 2021.05.03 09:31 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Bitcoin (BTC) Nasıl Alınır ve Satılır? Bitcoin Hesabı Açılımı

Özellikle en güncel Bitcoin haberleri ve analizlerine baktığımız zaman birçok kişinin Bitcoin (BTC) hesabı açıp alım satım gerçekleştirmek istemesinin arkasındaki nedeni anlayabiliriz. Bu yüzden sizin için Bitcoin hesabı açarak alım satım işlemlerini nasıl gerçekleştireceğinizi anlatacağız.

Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin: Eşler Arası Dijital Ödeme Sistemi makalesinin yayınlanmasıyla ilk olarak tanıtımı yapıldı ve piyasaya sürüldü. Ama ilk Bitcoin üretimi, 2009 yılında madencilik aktivitelerinin yapılmasıyla başlayan kripto para birimidir.

Bitcoin Hesabı Nasıl Açılır?

Bitcoin hesabı olarak da bilinen Bitcoin cüzdanı, Bitcoin'lerinizi yollayacağınız, saklayacağınız, ödemeleri alabileceğiniz ve yöneteceğiniz hesabınız olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin cüzdanları, belli bir yerden Bitcoin alıp ardından adresinize yollayacağınız hesaplar olduğunu söyleyebiliriz. Eğer birine yollamak isterseniz, cüzdanınızda adres kısmına girerek yollayabilirsiniz. Yolladığınız coin'ler ise yollayacağınız adresteki cüzdana transfer edilir.

Piyasada üç farklı Bitcoin cüzdanı vardır. Bunlar soğuk cüzdanlar, yazılım cüzdanları ve mobil cüzdanlar olarak ayrılır. Piyasada çok farklı türden cüzdanlar olsa da, kullanım ve güvenlik açısından bakmanız sizin için en iyi çözüm olacaktır. Üç farklı cüzdan türüne kısaca bakalım:

Mobil Cüzdanlar

Mobil cüzdanlar, telefonunuzda coin'lerinizi tutacağınız uygulamalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu cüzdanlar genellikle ücretsizdir ve her an yanınızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Ama soğuk cüzdanlara oranla güvenliği daha azdır.

Mobil Cüzdanlarda Bitcoin Hesabı Açmak İçin:

1-App Store veya Google Play Store'a giriş yapın.

2-Bitcoin cüzdan uygulamalarını "Bitcoin wallet" başlığını yazarak uygulama mağazalarında arayın ve ardından cüzdanlardan birini seçip yükleyin.

3-Cüzdanda hesabınızı açın ve 12-24 kelimelik dizini yazın. Bu dizin cüzdanınızı yeniden bağlamak için kullanılacaktır.

4-Güçlü bir şifre oluşturun ve belirli aralıklarla değiştirin.

5-Cüzdanınıza Bitcoin ekleyin.

 

6-Bitcoin yatırmak için adresinizi kullanın.

Eğer ödemeleri alacaksanız açık adresinizi başka kişilerle beraber paylaşabilirsiniz. Ama özel anahtarınızı kimseyle paylaşmayın.

Yazılım Cüzdanları

Yazılım cüzdanları olarak bilinen bilgisayar cüzdanları, bilgisayarınıza yüklenen cüzdanlar olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar farklı eklentiler olarak da karşımıza çıkabilir. Yazılım cüzdanları, bilgisayarınızdan borsalara bağlanabileceğiniz cüzdanlar olarak görülebileceği gibi, kullanımlarını mobil cüzdanlara benzetebiliriz. Tek farkları ise mobil cüzdanlar gibi sadece uygulama mağazalarından yüklenebilmesi yerine internetten de kolayca yükleyebilirsiniz.

Bilgisayar Cüzdanlarında Hesap Açmak İçin:

1-App Store veya Google Play Store'a giriş yapın. Ama bilgisayarlarda Bitcoin Wallet araması yaparak sitelerden Bitcoin cüzdanlarını yüklemek için giriş yapabilirsiniz.

2-Bitcoin cüzdan uygulamalarını "Bitcoin wallet" başlığını yazarak uygulama mağazalarında arayın ve ardından cüzdanlardan birini seçip yükleyin. İnternet sitelerinden yükleyecekseniz, cüzdanın internet sitesine girip ardından bilgisayarınızın hangi işletim sistemini kullanıyorsa onu seçin ve ardından işletim sisteminize uygun olan sürümü yükleyin.

3-Cüzdanda hesabınızı açın ve 12-24 kelimelik dizini yazın. Bu dizin cüzdanınızı yeniden bağlamak için kullanılacaktır.

4-Güçlü bir şifre oluşturun ve belirli aralıklarla değiştirin.

5-Cüzdanınıza Bitcoin ekleyin.

6-Bitcoin yatırmak için adresinizi kullanın.

Soğuk Cüzdanlar

Soğuk cüzdanlar, Bitcoin'lerinizi en güvenli şekilde tutabileceğiniz cüzdanlardır. İlk olarak birçok kişi cüzdanlarını bilgisayarlarından tutsalar da, zaman içinde birçok kişi uzun vadede coin'lerin uzun vadede nasıl güvende tutulacağı üzerine düşünüldüğü için çıktığını söyleyebiliriz. Bu sayede coin'lerin çoğu soğuk cüzdan adreslerinde kolayca tutulabilir. Sadece taşınması ve kullanım konusunda biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Kısacası soğuk cüzdanlar, bilgisayar ve mobil cüzdanlardan farklı olarak Bitcoin'lerinizi transfer etmek için bilgisayarınıza bağlamanız gerekir. Genel olarak piyasada çok fazla soğuk cüzdan olsa da, en popüler cüzdan markaları Trezor, Ledger Nano ve KeepKey markaları olarak sıralayabiliriz.

Soğuk Cüzdanlara Sahip Olmak İçin:

Soğuk cüzdanlara sahip olmak için, internette "hardware wallet" başlığı altında arama yapmanız gerekir. Ardından farklı soğuk cüzdan markalarının sitelerine girip özelliklerini dikkatlice inceledikten sonra sizin için en iyi cüzdanı seçebilirsiniz.

Bitcoin Nasıl Alınır ve Satılır?

Bitcoin alım satım işlemleri iki farklı şekilde ilerler. İlki kripto para borsaları üzerinden diğeri de mobil ve yazılım cüzdanlarının bir kısmında gerçekleştirilebilen alım satım işlemleri olarak açıklayabiliriz. Kripto para borsalarında işlem gerçekleştirmek için ilk olarak borsalarda hesap açmanız gerekir. Sonrasında hesabınızı doğrulama aşamalarından geçerek Bitcoin alım satımlarınızı borsaların al sat kısmından gerçekleştirebilirsiniz. Ama Bitcoin'lerinizi borsadan alıp cüzdanınıza aktarmak için cüzdanınızı bir kere tanıtmanız gerekir. Ardından işlem gerçekleşir ve bir daha tanıtmanıza gerek kalmaz.

Diğer bir yöntem olan cüzdanlar üzerinden alım satım gerçekleştirmede ise cüzdanların farklı işlem çiftleri üzerinden Bitcoin alım satımına olanak vermesine bağlıdır. Bu cüzdanda adresinizde belli bir miktar kripto para bulundurduğunuz zaman istediğiniz miktarda Bitcoin alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2021.05.03 09:31 - Son Güncellenme: 2021.05.03 09:31 - HABER MERKEZİ
A