Bir TIR dolusu bomba yakalandı

Bir TIR dolusu bomba yakalandı

ADANA'da bir TIR dolusu, roket atar, füze, bomba ve silah ele geçirildi. TIR şoförü gözaltına alındı.

2013.11.07 11:42 - Son Güncellenme: 2013.11.07 13:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bir TIR dolusu bomba yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine Metal Sanayi'ndeki bir işyerine baskın yaptı. Takibe alınan Konya plakalı TIR, sanayi sitesine gelince durdurulup uyuşturucu operasyonları için eğitilen köpeklerle aranmak istendi. Ancak dorsesi açılan TIR'da roket, füze, el bombası ve çeşitli çap ve markada silah bulundu.

Çevresinde geniş güvenlik önlemi alınan TIR, Terörle Mücadele Şubesi ve Bomba imha ekiplerinin kontrolünde eskortlarla Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Merkezin çevresinde de önlem alan polis, buraya kimseyi yaklaştırmadı. TIR'ın burada boşaltılıp, silahların envanterinin çıkartılacağı öğrenildi.

İsmi açıklanmayan TIR şoförü gözaltına alınırken olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana'da bir TIR dolusu, roketatar, füze, bomba ve silah ele geçirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Çok miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, takip ettikleri Konya plakalı TIR'ın Metal Sanayi Sitesi 31'inci Blok'ta 2 ay önce faaliyete geçirilen Yüksel Torna Atölyesi'nde durmasının ardından yaptığı baskında, TIR'ın sürücüsüyle birlikte torna atölyesinde bulunan 9 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra da torna atölyesinde detaylı bir arama yapıldı. Torna atölyesinde gözaltına alınanlar arasındaki bir kişinin Çeçenistan'da savaştığı iddia edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürülen TIR'da silah sayımının sürdüğü, ilk belirlemelere göre bin 200 roket başlığı bulunduğu belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.11.07 11:42 - Son Güncellenme: 2013.11.07 13:25 - HABER MERKEZİ
A