Bilal Erdoğan'dan eğitime destek

Bilal Erdoğan'dan eğitime destek

Bilal Erdoğan Siirt'te yeni lise ve yurt yapılacak arsada incelemelerde bulundu.

2013.05.09 09:47 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bilal Erdoğan'dan eğitime destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, okul ve öğrenci yurdu yapımı için beraberinde Limak Holding sahibi Nihat Özdemir ve Hedef Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Ethem Sancak'la birlikte Siirt'e geldi.

İMAM HATİP OKULLARI TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR GÖREVE SAHİP
Eğitim yatırımlarını görüşmek üzere özel uçakla Siirt'e gelen Özdemir, Erdoğan ve Sancak, İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, imam hatiplerin önemine değinerek, bayanların toplumun bel kemiğini oluşturduğunu, imam hatip okullarının da bu konuda çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Özdemir ile okulda incelemelerde bulunan Erdoğan, okulun şeref defterini de imzaladı. Heyet, daha sonra Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.
KIZ İMAM HATİP LİSESİ VE ORTAOKULU İLE KIZ YURDU YAPTIRMAYA GELDİK
Bilal Erdoğan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "İnşallah hayırseverimizin katkısıyla Siirt'e bir kız imam hatip lisesi ve ortaokulu ile kız yurdu yaptırmayla ilgili olarak buraya geldik. Bizim de İstanbul'da bir vakfımız var. Vakıf olarak bu yurtta inşallah bir görevimiz olacak. Burada sayın valimizin ev sahipliğinde yeri görmek, öğrencilerimize ne düşündüğümüzü anlatmak için ziyarete geldik" dedi.

Vali Aydın da, okulun 80 derslikli ve Güneydoğu'nun en büyük prestijli projelerinden biri olacağını belirterek, Özdemir ve Erdoğan'a teşekkür etti. Vali Aydın, Pervari İmam Hatip Lisesi'nin de iş adamı Sancak tarafından yaptırılacağını bildirdi.

KAPALI SPOR SALONU BULUNAN 600 ÖĞRENCİLİ KIZ YURDU YAPILACAK
Heyet daha sonra Aydınlar ilçesindeki türbeleri ziyaret etti ve vatandaşlarla görüştü. Sancak'ın köyü Çatılı'ya da giden heyet, daha sonra özel uçakla Siirt'ten ayrıldı. Yapılacak olan okulda; 80 derslik, 600 öğrenci kapasiteli kız yurdu ile kapalı spor salonu da bulunacak. Başbakan Erdoğan, 8-9 Martta Siirt'e yaptığı ziyarette Özdemir'den okul yapmasını istemişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 09:47 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:49 - HABER MERKEZİ
A