Beyni hızlı çalıştırıyor

Beyni hızlı çalıştırıyor

Su içmenin beyni daha hızlı çalıştırdığı belirtildi. Uzmanlara göre beynin bir bölümünü etkileyen su zihni keskinleştiriyor.

2013.07.17 17:44 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:44 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Beyni hızlı çalıştırıyor

Su içmek heme hayati bir ihtiyaç hem de zihnin daha hızlı çalışması için bir unsur. Yapılan bir araştırmada su içmenin zihni daha keskinleştirdiği ifade edildi. Eğer bir kişi susadıysa etkisi özellikle belirginleşiyor.

Doğu Londra Üniversitesi'nden uzmanlar suzuzluğun giderilmesi durumunda beynin sol parçasının elindeki işe odaklandığını düşünüyor. 34 erkek ve kadın katılımcı ile bir dizi test doldurmak koşulu ile deney yapıldı. Deney sonunda susadıktan sonra su içen kişinin beyninin su içmeden öncekine göre yüzde 14 daha hızlı çalıştığı tespit edildi.

Frontiers in Human Neuroscience dergisinde yayımlanan araştırmada uzmanlar suyun, susadığında vücuda meşgul olduğunu söyleyen beynin bir parçasının özgürleşmesine yardımcı olduğunu düşünüyor.

Araştırmacı Caroline Edmonds "Çok ağır çalışmıştığında bir su içmişsen o sana zarar vermez. Çay ve kahve de söndürmeye yardımcı olur" dedi. Dr Edmonds daha önce yaptığı bir çalışmada bir testin başına oturmadan su içen çocukların üçte bir oranında diğer öğrencilere göre daha başarılı olduğunu tespit etmişti.

Ama su her zaman harikalar yaratmıyor. Dr Edmonds'ın son araştırmasında katılımcılar karmaşık zihinsel hileler karşısında su içtikten sonra kötü sonuçlar elde etti. Bunun  sebebi ise açıklanamadı. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:44 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:44 - HABER MERKEZİ
A