Besaş'tan ruşeymli ekmek

Besaş'tan ruşeymli ekmek

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ (BESAŞ), zengin ürün yelpazesine eklenen ruşeymli ekmekleri BESAŞ bayilerinde satışa sundu.

2012.03.20 16:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Besaş'tan ruşeymli ekmek

Bursa'da 1982 yılından itibaren sağlıklı, hijyenik ve kaliteli ürünleri vatandaşlarla buluşturan BESAŞ, kepekli, tam buğday, çavdar, ay çekirdekli, tam tahıllı, zeytinli, mısırlı, haşhaşlı, rol ekmek, rol tuzsuz ekmekten oluşan çeşit ekmek ürün portföyüne ruşeymli ekmeği de ekledi. BESAŞ büfelerinde poşetli olarak üretilen, 400 gram ruşeymli ekmek 0.75 TL'den satışa sunuldu.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, kaliteli ekmeği en sağlıklı şekilde halka ulaştırdıklarını belirterek, "Sağlıklı ekmek üretimine odaklı çalışmalar kapsamında, BESAŞ'ın zengin ürün yelpazesine ruşeymli ekmeği de dahil ettik. BESAŞ bayileri aracılığıyla vatandaşlara ulaşan ruşeymli ekmek, çok besleyici ve özelikle çocukların zihin gelişimine oldukça faydalı bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor" dedi.
Bektaş, BESAŞ'ın sağlığa değer veren ürünlerine yenilerinin ekleneceğini de ifade etti.
Kelime anlamı buğdayın özü olan dünyada 'wheat germ' olarak bilinen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosudur. Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayarak, buğdayın kalbi ve hayat kaynağını oluşturur. Ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesidir. Zihinsel gelişimi arttırıp, hafızayı kuvvetlendirici etkiye sahiptir. Türkiye'de tüketimi çok az olan ruşeym her yaş için tüketimi önerilen, özellikle de çocukların zihin gelişimi için önemli bir besin kaynağıdır. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer, beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söylüyor. Özer, E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceğini iletti. Özer, ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında da olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiğini söyledi. Ruşeymli ekmek, tokluk hissi verdiğinden dolayı diyet yapanlar için de ideal bir besin olma özelliği taşıyor. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.03.20 16:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A