Benim de karnemde iyi nottan çok zayıf not olurdu
illi Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Zayıfı olan öğrencileri aileler sıkmasın, tatilde bol bol dinlensin, az biraz da ders çalışsınlar ama tatil dinlenmek için, bol bol dinlensinler" dedi. Bakan Avcı, ayrıca bazı medya gruplarının asılsız haberler yaptığını belirterek, "Bakanlıkla uğraşmak ayrı şey, öğretmenlerimizle uğraşmak ayrı şey, öğretmenlerimizle uğraşmayın" dedi.
2014.01.24 11:35 - Son Güncellenme: 2014.01.24 11:37 - Eğitim - HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İstanbul Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu'nda karne dağıtım töreninde hem ailelere, hem de medya ya mesaj göndererek şunları söyledi:
" Öğrencilerin karnesinde zayıf not olabilir. Aileler öğrencileri sıkmasın. Öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlensin. Sinemaya, tiyatroya gitsinler, sosyal aktivitelere katılsınlar. Büyüklerini ziyaret etsinler. Bol bol dinlensinler. Benim de karnem de zayıf notlar olurdu. Hem de iyi notlardan çok zayıf notlar olurdu. Tatil dinlenmek için, bol bol gezsin dinlensinler. Az biraz da isterlerse ders çalışsınlar" dedi.
Bakan Avcı öğretmenlerle ilgili bazı gazetelerde çıkan haberler hakkında da, " Bazı medya gruplarında zaman zaman asılsız haberler çıkıyor. Öğretmenlerimizin itibarını zedeleyecek, çalışma şevkini kıracak haberler yapmasınlar. Öğretmenlerimizle uğraşmasınlar" diye konuştu.
Bakan Avcı, TOEG'da hatalı puan hesaplaması ile ilgili soruları cevaplamadı.