'Ben öldürdüm, babamın suçu yok'

'Ben öldürdüm, babamın suçu yok'

İrlandalı 2 kadını öldürmekten yargılanan sanık, "Ben öldürdüm, babamın bir suçu yok" dedi.

2013.02.21 08:53 - Son Güncellenme: 2013.02.21 08:54 - Yaşam
A
'Ben öldürdüm, babamın suçu yok'

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde İrlandalı kız arkadaşı Shanon Graham'ın (16) annesi Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dınsmore'yi (50) ormanda boğazlarını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan garson R.Ç. (17), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada, kendisinden sonra tutuklanan babası E.Ç.'nin serbest bırakılmasını istedi. R.Ç. "Ben iki can almışım, suçumu kabul ediyorum, vicdan azabı çekiyorum. Ama babam suçsuz yere yatıyor" dedi.

 

Olay 18 Ağustos 2011'de meydana geldi. Kuşadası'nda tatil yapan İrlandalı Shanon Graham, 18 Ağustos 2011'de, annesi Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dinsmore'den haber alamayınca polise haber verdi. İrlandalı iki kadın Kaynaklar'da ormanlık alanda boğazları kesilip, defalarca bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Polis, genç kızın garsonluk yapan erkek arkadaşı R.Ç.'yi, iki İrlandalı kadını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına aldı. R.Ç. tutuklanırken İzmir 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşmada mahkeme gencin babası E.Ç.'yi de tutukladı.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugünkü duruşmaya ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan baba - oğul ve avukatlar katıldı. Duruşmada soruşturmayı yürüten Kaynaklar Jandarma Karakolunda görevli jandarma astsubay tanık olarak dinlendi. Mahkeme kararıyla astsubayın adı tutanaklara geçirilmedi. Tanık astsubay olayın ardından başvuran bir gizli tanığın sanıkları olay yerinde gördüğünü söylediğini anlattı.

Baba E.Ç, kendisinin olayın gerçekleştiği günün akşamına karakola gittiğini, oysa gizli tanığın 2 ay sonra başvurduğunu söyledi. Kendisine bir komplo kurulduğunu, olayla bağlantısının bulunmadığını savunan E.Ç, "1.5 senedir cezaevinde boşu boşuna yatıyorum. Bunu Allah da kabul etmez, adalet de. Ben kendim olayın akşamına karakola başvurdum, suçlu olsam tutuksuz yargılandığım zamanlar mahkemelere gelir miydim?" dedi.

Sanık R.Ç, ise DNA testinde kendisine ait sonuçların çıktığını, babasıyla ilgili hiçbir bağlantının olmadığını, olayla ilgili basında çıkan haberlerden dolayı psikolojisinin bozulduğunu, ailesinin bile kendisine tepki gösterdiğini, kardeşlerinin babasız büyüdüğünü anlattı, "Ailem dağıldı. Hangi baba gelir, 'oğlum yaptıysa cezasını çeksin' der. Benim babam beni saklamadı. Allah korkusu olmasa beni kaçırırdı. Halbuki benim babam beni teslim etti. Ben iki can almışım, suçumu kabul ediyorum, vicdan azabı çekiyorum. Ama babam suçsuz yere yatıyor. Yemin ederim ki, babam yapmış olsaydı burada namusu şerefini ortaya koyup 'yapmadım' demezdi. İki kadını da ben öldürdüm. Basın benim davamla neden bu kadar ilgileniyor? Başka olay yok mu?" dedi.

Sanık avukatları, baba E.Ç.'nin tahliye edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, yarım saatlik aranın ardından, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksik evrakların tamamlanması ve gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 08:53 - Son Güncellenme: 2013.02.21 08:54 - Zeynep Çelik
A