'Ben değil, Gonzalo yaptı!'

'Ben değil, Gonzalo yaptı!'

Portekizli yıldız, evinde yaşanan tartışmayla ilgili yakın çevresine "Olayla alakam yok. Bazı şeyler yaşandı ancak Gonzalo'nun başına geldi" dedi

2013.05.09 06:50 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:50 - Spor - HABER MERKEZİ
A
'Ben değil, Gonzalo yaptı!'

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes, 4 Mayıs sabahı evinde olaylar yaşandığını doğruladı ama sorumlunun arkadaşı Gonzalo olduğunu belirtti. Bilindiği üzere G.Ö. ve D.Ç. isimli şahıslar kendilerini darp ettiği gerekçesiyle Portekizli yıldızdan şikayetçi olmuşlardı. Ardından emniyet görevlileri siyah-beyazlıların Ümraniye'deki Nevzat Demir Tesisleri'ne gelmişler ve Fernandes'in ifadesini almışlardı. 27 yaşındaki futbolcu, kendisine yaşananları soran yakın arkadaşlarına "Olayla benim hiçbir alakam yok. Bazı şeyler yaşandı ama yanımda olan arkadaşım Gonzalo'nun başına geldi" dedi...
'Kafamı yere vurdu'

G.Ö'nün ifadesi: "D.Ç. ile Fernandes'in evine gittik. Yukarı çıkmak istemedik. Taksi beklerken Fernandes'in iki arkadaşı gelip taksiyi gönderdi. Bizi ikna edip yukarı çıkardılar. Fernandes yanımıza geldiğinde kız arkadaşıyla Portekizce konuşmaya başladı. Sonra Fernandes yanıma geldi. Beni itekledi. Tekme attı. Yere düşünce kafamı yere vurmaya başladı. Arkadaşları gelip beni elinden kurtarmaya çalıştı. Sonra beni kapı dışarı attı. D.Ç.'yi de dışarı attılar. Bağrıncaya kadar uzun süre çantalarımızı vermediler. Arkadaşları bizi apar topar göndermeye çalışırken, Fernandes bize saldırmaya çalışıyordu. Arkadaşları kendisini güçlükle engelledi. Biz 155 polisi aradık ve karakola gittik" dedi.

D.Ç. de arkadaşıyla aynı ifadeyi verirken ifadesinin son kısmında, "G.Ö'yü itekledi ve tekme vurmaya başladı. Arkadaşım yere düşünce kafasını yere vurmaya başladı. Ben koşarak arkadaşım G.Ö.'yü Fernandes'in elinden kurtarmaya çalıştığımda, arkadaşımı bıraktı ve bana tekmeyle vurmaya başladı" diye anlattı.


'SUÇLAMAYI REDDEDİYORUM BEN ŞİKAYETÇİYİM'

Peki Fernandes polise ne ifade verdi? İşte özeti: "Reina'da yanımıza isimlerini sonradan öğrendiğim G.Ö. ve D.Ç geldi. Ben, arkadaşım Seda Pakseker'le oturuyordum. O kızlarla konuşmadım. Bir süre eğlenip, çıktık. Seda'nın kullandığı arabada önde ben, arkada Öykü Özer ve Joao oturdu. Diğer arabama da Muhammed, Shane, Gonzalo, D.Ç. ve G.Ö. bindi, Masquerade Club'a gittik. Yorgun olduğumuz için 10-15 dakika durduk ve alkol almadık. 4-5 saat sonra Eskişehir maçı için yola çıkacaktım. Sonra Fulya'daki evime geldik. Seda ile odama çekildik. Kapı çaldı. Arkadaşlarım açtılar ve ben az sonra salona gittim. Erkek arkadaşlarıma, 'Kızlar burada kalacaksa salonda otursunlar' dedim. Sonra odama döndüm.

Ardından içeriden tartışma sesleri geldi. Seda hakkında ileri geri konuşulduğunu söyleyerek kızların yanına gitti. Ben odadaydım. Tartışma sürünce salona gittim. Seda, bayanların kendisine, 'O..spu' dediğini ve suratına pet şişe attıklarını söyleyince Gonzalo ve Muhammed'e 'Bu kızları siz getirdiniz, gönderin' dedim. Kız arkadaşımla odama geçip, uyuduk.

Daha sonra bana iftira atıldığını öğrendim. Bu iki bayanla konuşmadım, hiçbir müdahalede bulunmadım. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. İftira atan iki bayandan şikayetçiyim."

G.Ö. ve D.Ç.'nin poliste kayıtları var

Fernandes'in kendilerine şiddet gösterdiğini söyleyen G.Ö.'nün 2011 yılında Nişantaşı'nda bir barda erkek arkadaşı, Beyoğlu'nda erkek arkadaşının da aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından darp edildiği, Esenyurt'ta erkek arkadaşının tecavüzüne uğradığı yönünde emniyette kaydı olduğu belirtildi. D.Ç.'nin ise 2011 yılında Bakırköy'de erkek arkadaşı tarafından darp edilmesi nedeniyle emniyette kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

'TV'de sizi rezil edeceğiz'

Seda Pakseker'in ifadesi: "Bayanlar içeri girerken Öykü'nün 'Ayakkabılarınızı çıkarır mısınız?' dediğini duydum. Kızlar bir cevap vermedi. Salonun girişinde bulunan çantalarımızı almaya gittiğimizde bayanlardan biri bana, 'Hangi o..spu bana ayakkabını çıkar dedi?' diye sordu. Ben de 'Ayakkabılarınızı çıkarır mısınız?' diye tekrar ettim. Bu esnada esmer olan elindeki su şişesini bana fırlattı. Gürültü üzerine Fernandes geldi. Bana 'İyi misin?' dedi. Muhammed ve Gonzalo'ya 'Bunları evimde istemiyorum' dedi. Bunun üzerine kızlar Fernandes'e, 'Sen kimsin, kendini ne sanıyorsun?' dedi ve İngilizce ailesine küfretti. O da tekrar 'Bunları evimde istemiyorum' dedi.

Güvenliği çağırdık. G.Ö. ve D.Ç. ile isimli hiçbir şekilde muhatap olmadık. Sadece Fernandes'in önünde bana hakaret edince Manuel evden çıkmalarını istedi. Bağırıp rezillik yapmaya başladılar. 'Televizyonları çağırıp sizi rezil edeceğiz. Olay burada bitmeyecek' diye tehdit ettiler. Tanınan bir kişi olduğu için erkek arkadaşımdan yararlanmak amacıyla böyle bir şey yaptıklarını düşünüyorum" dedi.

'Fernandes yapmaz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, dün basın mensupları ile yaptığı sohbette Fernandes konusuna değindi. Portekizli futbolcunun gezmeyi ve eğlenmeyi sevdiğini kaydeden Aybaba, "Eskişehirspor maçı öncesi adı bir olaya karışmış. Olay emniyet ve yargıya intikal etmiş. Fernandes şu an sakat onunla bu konuyu konuşmadım. Geldiğinde konuşuruz. Pazartesi günü emniyet yetkililerince tesislerde ifadesi alınmış. Ben onun böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum" dedi.

Aybaba, futbolcular için kulübün disiplin talimatı olduğunu belirtirken, "Buna aykırı davranan oyunculara yönetim ceza verir. Ligin bitimine 2 hafta var. Kadro dışı bırakmayı düşünmüyorum" diye konuştu. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.09 06:50 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:50 - HABER MERKEZİ
A