BBP'den işportacı tepkisi

BBP'den işportacı tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, şehir merkezinde izinsiz açılan işportacı tezgahlarına tepki gösterdi.

2013.10.08 13:11 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BBP'den işportacı tepkisi

Devletin hiçbir kurumunun tam manasıyla işini yapmadığını ileri süren BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, Şehreküstü ve Kent Meydanı'nda açılan işportacı tezgahlarını eleştirerek, "Bursa'nın dört bir yanında her köşe başında bir sürü işportacı ve merdiven altı üretici bulunuyor. Kontrol edilmiyor. Bu ürünler insan sağlığına zararlı kanserojen madde içeriyor. Bu manzaraya izin veren yine yetkililerdir. Belediye binasının yanın başında bunlar yapılmaktadır. Bayram geliyor ve yine aynı tablo. Bunun önüne kesinlikle geçilmek istenmiyor. Bursa'nın tarihi meydanı işportacı meydanı haline geldi. İşportacılık bir sektör halini almıştır. Vergisini ödeyen esnafa büyük haksızlık yapılmaktadır. Kanun yetersiz, personel yok" dedi.
Türkiye'nin sağlık ve gıda güvenliği stratejisinin olmadığını öne süren Ünsal, "Her yıl kanserli hastalara 2 milyar lira ödeyene kadar, keşke bunların olmaması için gerekli altyapı, güvenlik ve strateji oluştursaydık. Her yıl bölgesel hastalıkları tespit edip bu bölgelerde hasta olma ihtimali olanları önleyici ve erken teşhis sistemi oluştursaydık. Bugün şehir hastaneleri yapıyoruz diyerek övünmek yerine, hastalık sayında şu kadar azalma var diye övünürdük" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 13:11 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:11 - HABER MERKEZİ
A