Baydemir'den güllü karşılama

Baydemir'den güllü karşılama

Diyarbakır'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görmez ve heyetini belediye binası girişinde güllerle karşılayan Baydemir, konuklarına makamında Kürtçe 'Hoşgeldiniz' dedi.

2013.04.15 20:48 - Son Güncellenme: 2013.04.15 20:48 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Baydemir'den güllü karşılama

Diyarbakır'da bulunan Başkan Görmez, Vali Mustafa Toprak'ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'a 14 yaşındayken ilk dini bilgilerini almak için geldiğini söyledi. Diyarbakır'daki peygamber sevgisinin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Görmez, akşam düzenledikleri "2013 Kutlu Doğum Programına" katılan Diyarbakırlıların yaşattığı büyük coşku için herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

"İNŞALLAH YÜREKLER ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUR"

Başkan Görmez, Kur'an-ı Kerim'de insanın yaratılış gayesini anlatan bir ayetin bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"O da buyuruyor ki; (Sizi yerden yarattım ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedim) İnsanlar yeryüzünü inşa ediyorlar ama imar etmiyor. İnsanlar geçicidir ama şehirlerin maddi ve manevi hayatı kalıcıdır. İnsanlar gönül dünyalarını imar edemezlerse, şehirleri de imar edemezler. Bugün yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi, insanlar şehirler, gökdelenler inşa ediyorlar ama gönülleri imar edemiyorlar. Gönülleri imar edemeyince, şehirleri de imar etmeleri mümkün değil. Diyarbakır tarihi dokusu ve manevi hayatı yüksek bir kent, burada bulunmaktan çok büyük mutluluk duydum. İnşallah yürekler özgürlüğüne kavuşur. Yürekler içinde sevgi, barış ve kardeşilik olduğu zaman özgür olur. Yüreklerin en ağır yükü kin, öfke, düşmanlık, husumet ve küslüktür. Bütün bunlar yüreklere büyük yük getiriyor, yürekler işgal edilmiş oluyor. Yürekler işgal edilince kardeşlikler ihlal edilir. Bu sene, üzerinde durduğumuz konu insan onuru. Bu topraklarda istiyoruz ki; onuru zedelenen hiç bir kardeşimiz kalmasın, yüreği buruk hiç bir insan kalmasın."

"MENSUBU OLDUĞUMUZ DİN, BARIŞ DİNİDİR"

Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın barış, kardeşleşme, kucaklaşma ve helalleşme sürecine sunmak istediği destekten heyecan duyduğunu söyledi.

Onurlu insan yaşamının önemli vazgeçmezlerinden bir tanesinin ekonomik ve sosyal kalkınma olduğunu, barışla ekonomik ve sosyal kalkınmanın da gerçekleştirileceğine inandığını dile getiren Baydemir, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da bu yıl baharımız uzun sürecek. Çünkü iklimsel baharla, barış ve kardeşlik iklimi birlikte yaşanıyor. Rabbimden dileğim barış ikliminin kalıcılaşmasıdır. Hepimizin el birliğiyle ülkemizde bütün halklarımız arasında eşitlik, özgürlük, adalet ve birlikte yaşam temelli barışın inşasını inşallah hep beraber gerçekleştiririz. Diyarbakır 33 medeniyete ev sahipliği yaptı. Biz belediye olarak Diyarbakır'ı, tüm Ortadoğu coğrafyasında kültür, turizm, sanat ve ticaretin başşehri haline getirmeye çabalıyoruz. Diyarbakırımız, gelecekte kültür turizminin yanı sıra inanç turizmiminde de büyük merkez haline dönüşecektir.
Bir insanın dili, inancı, kimliği, kültürü onurunun olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla bütün bu değerleri insanlarımıza vermekten asla imtina etmememiz lazım. Şükürler olsun ki; mensubu olduğumuz din, barış dinidir. Bütün toplulukları inançları, dilleri ve kültürleriyle kabul eden bir dindir. Din adamlarımızın kardeşleşme sürecine sunabilecekleri çok büyük katkıların olduğunu düşünüyorum."

Baydemir, Türkiye'deki tüm müftüleri Diyarbakır'da ağırlamak istediklerini de sözlerine ekledi. Üzerinde kentin tarihi eserlerinin resminin yer aldığı porselen tabak hediye eden Baydemir'e, Görmez ise Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitaplar hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret etti. Görüşmeye basın mensupları alınmadı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.15 20:48 - Son Güncellenme: 2013.04.15 20:48 - HABER MERKEZİ
A