Başkale kaymakamından çevre duyarlılığı

Başkale kaymakamından çevre duyarlılığı

VAN'ın Başkale İlçesi'nde bulunan ve halkın piknik ve mesire alanı olan tarihi Çamlık kayalıklarında bir firmanın yol yapımında kullanmak üzere taş almak için başlattığı çalışmaları, Kaymakam Murat Büyükköse durdurdu.

2013.07.17 19:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:03 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Başkale kaymakamından çevre duyarlılığı

 

Başkale İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan içinde Urartulardan kalma tarihi taş köprünün de bulunduğu Çamlık kayalıkları, birkaç gün önce, Van-Hakkari karayolu çalışmalarını yürüten müteahhit firma tarafından taş almak için kullanılmaya başlandı. Halkın piknik mekanlarından olan, yarasaların barınağı haline dönüşen Çamlık kayalıkları, firma çalışanları tarafından yıkılmaya başlandı. Yol inşaatında kullanılacak döşeme malzemesini daha ucuza mal etmek için tarihi mekana yöneldiği bilgisini alan İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse ise hemen olay yerine giderek iş makinalarının çalışmalarını durdurdu.

Halkın takdirini kazanan Kaymakam Büyükköse, tarihi eserler ve SİT alanları üzerinde tahribat yapılmasına izin vermeyeceklerini, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar, söz konusu alandaki çalışmaları durdurduklarını söyledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 19:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:03 - HABER MERKEZİ
A