Başbakan, istifa etmeyeceğini açıkladı

Başbakan, istifa etmeyeceğini açıkladı

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, lideri olduğu Halk Partisi'ne (PP) yönelik yolsuzluk iddialarını gerekçe göstererek görevi bırakması çağrısında bulunan muhalefet liderlerine cevap olarak istifa etmeyeceğini açıkladı.

2013.07.15 20:04 - Son Güncellenme: 2013.07.15 20:05 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Başbakan, istifa etmeyeceğini açıkladı

 

İspanya Başbakanı Rajoy, İspanya'nın başkenti Madrid'de Polonyalı mevkidaşı Donald Tusk ile 9. İspanya-Polonya Zirvesi vesilesiyle bir araya geldi. İki lider, daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

İspanyol El Mundo gazetesinin partinin eski hazinedarı Luis Barcenas ile Rajoy arasındaki mesajlaşmaları yayımlamasının ardından muhalefet liderlerinin istifa çağrılarına kulak asmayan İspanyol Başbakan Mariano Rajoy, partisine yöneltilen yolsuzluk iddialarının uyguladığı siyasi reform programını rayından çıkartmayacağını söyleyerek, görev süresi dolana kadar ofiste kalacağını ifade etti. Rajoy, "Bu ülkenin en değerli varlığı siyasi istikrarıdır. Bu siyasi istikrarı koruyacak ve İspanyollar tarafından bana verilen süreyi tamamlayacağım. Muhalefetin o veya bu nedenle yaptıkları ise kendi sorumluluğundadır. İspanyollar'a bu ülkede yükümlülüklerini yerine getirecek istikrarlı bir hükümetin var olduğu garantisini verebilirim" şeklinde konuştu.

Rajoy, İspanyol El Mundo gazetesinin Barcenas ile kendisi arasındaki mesajları yayınlamasını ise şantaj olarak değerlendirerek, hukukun iradesinin şantajlara boyun eğmeyeceğini söyledi.

İspanya'da Başbakan Mariano Rajoy'un lideri olduğu Halk Partisi'nin eski hazinedarı Luis Barcenas, vergi kaçırma, üst makamlardaki yetkili kişilere rüşvet verme, para aklama ve evrakta sahtecilik suçlamalarıyla yargılanıyor. İsviçre'deki hesaplarında da yüklü miktarda para olduğu ortaya çıkarılan Barcenas, 27 Haziran'da tutuklanmıştı. İspanyol El Mundo gazetesinin yayımladığı mesajlarda ise Rajoy'un Barcenas'a, "Luis, hiçbir şey kolay değil ancak elimizden geleni yapacağız. Güçlü ol" yazdığı ifade ediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.15 20:04 - Son Güncellenme: 2013.07.15 20:05 - HABER MERKEZİ
A