Başbakan'dan MİT'çilere izin açıklaması
Başbakan Erdoğan, MİT mensupları için savcı tarafından istenen izin ve 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı
2012.03.09 14:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki konutundan çıkarak, Süleymaniye Camisi'ne geldi. Cuma namazını burada kılan Erdoğan'a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da eşlik etti.
Başbakan Erdoğan, camiden çıktıktan sonra yaklaşık 250 metre kadar yürüyerek, Ensar Vakfı Genel Merkezine geldi.
Başbakan Erdoğan, bazı MİT görevlilerinin ifadelerinin alınması için savcılıkça talepte bulunulması konusunda ''Onunla ilgili kanun var biliyorsunuz. Kanunu okursanız orada her şey açık ve nettir'' dedi.
Dünyayı iyi bir incelesinler
Erdoğan, ''Bu ülkede sadece 4+4+4'ün aleyhine konuşanların dışında lehine konuşanlar da var. Bizimle şu anda bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımız az çok mürekkep yalamış insanlardır. Bu işleri az çok bilirler. 60 ay meselesini sürekli olarak gündeme getirenler, dünyayı iyi bir incelesinler'' dedi.