Başbakan'a PKK'yı sordu

Başbakan'a PKK'yı sordu

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, "PKK terör örgütü müdür, değil midir? Başbakan bu soruyu yanıtlamalıdır" dedi.

2013.04.17 18:20 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:20 - Siyaset
A
Başbakan'a PKK'yı sordu

 


CHP'li Dudu, 30 yılda 40 bin cana ve yüz milyarlarca maddi yıkıma neden olan terör örgütünün başı ile doğrudan görüşmelerin neye dayanılarak yapıldığını sordu. Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'ni de sorgulayan Dudu, şöyle devam etti:

"Hiç kimseye sormadan, muhalefeti ve halkı yok sayarak, yılların canilerini ve terör örgütünü uluslar arası arenada meşrulaştırdılar. Şimdi de, yurt içinde meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütü ile aynı seviyeye düşürdüler. Başbakan'ın ve hükümetin yaklaşımı, PKK'yı meşru bir örgüt olarak algıladıklarını gösteriyor. Bu nedenle, PKK meşru mudur? Değil midir? Bir an önce açıklasınlar. Biz de nasıl gördüklerini bilelim. Hangi koşullarda İmralı ile görüşüyorlar, bu görüşmelerin kıstasları nelerdir? Başka ülkelerin bu konuda parmağı var mıdır? Bütün bu soruların cevabını bilmek, yıllardır terör nedeniyle bedel ödeyen halkımızın en doğal hakkıdır. Bu soruları soruyoruz diye Başbakan hemen, 'Sizler terörün devamını istiyorsunuz' diyecektir. Bu ülkede en çok barışın gelmesini isteyen CHP'dir. Çünkü terörden nemalanmayan tek pati CHP'dir. Başbakan'ın başkanlık hayalleri uğruna, bu ülkeyi sonu bilinmeyen mecralara çekmek, 76 milyon vatandaşımıza yapılmış en büyük kötülüktür. Bu tuzaklar karşısında, vatandaşlarımızın sağduyuna güveniyoruz. Vatandaşlarımız bu hayalperestlerin hayallerini sandıkta sonlandıracaklardır."

BAŞBAKAN'A PKK'YI SORDU

Mevlüt Dudu'nun TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"NATO çatısı altında kurulu bulunan 'Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi' ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağı ya da bağları nelerdir? Anılan merkezle, devletimizin ilişkilerini hangi kişi ya da kurumlar sürdürmektedir? 19 Haziran 2012 tarihinden sonra, terör örgütü PKK tarafından birçok kanlı eylem yapılmasına rağmen, anılan merkezin bu olayları görmemesi ve PKK adını anmamasının nedenleri nelerdir? 30 yılda 40 bin cana ve yüz milyarlarca maddi yıkıma neden olan PKK terör örgütünün başı ile doğrudan görüşmeler yapılmasını nedenleri nelerdir? PKK, hükümet tarafından hala bir terör örgütü olarak değerlendirilmekte midir? PKK, hükümetiniz tarafından bir terör örgütü olarak değerlendiriliyorsa, bu örgütün başı ile hangi kıstaslara dayanarak görüşmeler yapılmaktadır? PKK, hükümetiniz tarafından terör örgütü olarak değerlendirilmiyorsa, hangi gerekçelerle bu kanıya varılmıştır? Terör örgütü ile yapılan görüşmelerde başka ülkelerin etkisi var mıdır? Varsa bu etkiler nelerdir?"

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 18:20 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:20 - boş7
A