Barış için beyaz güvercin uçurdular

Barış için beyaz güvercin uçurdular

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Gültepe semtinde "Dostluk, barış ve dayanışma yemeği'nde 400'den fazla barış sevdalısı kadın ile birlikte barış için güvercin uçurdu.

2013.04.17 10:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:45 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Barış için beyaz güvercin uçurdular


Alevi Kültür Dernekleri Kadın Kolları, Konak Belediyesi'nin katkısıyla Gültepe'de, "Dostluk Barış ve Dayanışma" yemeği düzenledi. Gültepe Kaptan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen yemeğe CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız, , Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan 400'den fazla Alevi kökenli kadın katıldı.
Alevi Kültür Dernekleri Kadın Kolu Başkanı Halime Köse, Gültepe semtinde ikamet eden kadınlarla birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Alevisi, Sünnisi, Türkü ve Kürdü ile bu milletin bir bütün olduğunu ifade eden Köse, "Bu yemekte tüm etnik kökenli kadınlarla bir arada olacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmalarına biz kadınlar olarak izin vermeyeceğiz. Farklılıklarımız ülkemiz için bir zenginliktir. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Herkes birbirini kendi konumunda kabul etmelidir. Millet olarak birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var" dedi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, dayanışma yemeğine yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bu zamanlarda millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da artırılması gerektiğini söyledi.
Tartan, ne zaman barışın adı anılsa akla ilk kadınların geldiğini ifade ederek, "Ne zaman Türkiye barışa ihtiyaç duyuyorsa Alevi kesimine başvuruyor. Hz. Ali hoşgörü, barış ve kardeşlik ruhuna yöneliyor. Tarih bunu yazmış. Çevir kazı diyenlerin devri bitti. Bundan sonra gerçek anlamda doğrucu dindarlığın, gerçek anlamda hak, hukuk, adalet ve insan felsefesini koruyanların zamanı geldi. Türkiye gerçek anlamda demokrasinin nefesini soluyacaksak, gerçek anlamda barış ve adalet sağlanacaksa bunun yegane gücü Alevi can dostlarımızdır" diye konuştu.
Başkan Tartan yemeğin ardından konuklarla birlikte "Türkiye'nin dört bir yerinde barış olsun" diye barış güvercinleri uçurdu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:45 - HABER MERKEZİ
A