Banker Bilo filmi gerçek oldu

Banker Bilo filmi gerçek oldu

Fethiye'de yaşanan tamamen gerçek film gibi olay...

2012.12.13 12:04 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:04 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Banker Bilo filmi gerçek oldu

Fethiye'de jandarmanın düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 55 kaçak göçmen yakalandı. Gece yarısı 4-5 derecede ormanlık alanda saklanan kaçakların, Yunanistan diye Fethiye'ye bırakıldıkları ortaya çıktı.
Fethiye'nin Küçük Katrancı Koyu ile Günlüklu Koyu yakınlarında ormanlık bölgede kaçakların bulunduğuna dair ihbar alan jandarma harekete geçti. Araştırma ve incelemeler sonucunda 55 kaçak göçmen, saklandıkları ormanlık alanda bir bir toplandı. Henüz tespit edilemeyen 2 ayrı tekne ile Küçük Katrancı Koyu çevresine getirildikleri iddia edilen, 12 çocuk, 8 kadın toplam 55 göçmen sabaha kadar 4-5 derecede bekleyince, jandarma göçmenlere ulaştığında özellikle çocuk ve kadınların tir tir titredikleri gözlendi. Burma, Filistin ve Suriye'li oldukları öğrenilen, göçmenlerin arasında bulunan iki hamile kadın ayakta durmakta güçlük çekti.

ORMANDA ATEŞ YAKTILAR

Jandarma ormanlık alanda yaptığı arama sırasında önce 20'ye yakın göçmeni yakalarken, kaçan diğer göçmenler, bir bir toplanıp yakalandı. Yakalanan göçmenlerin çantaları ve üstleri yine bir bir arandı. Sahil Güvenlik 83 botu da denizden kıyıyı tararken, jandarmanın topladığı göçmenler, ormanlık alanda yol kenarına getirildi. Fethiye Belediyesi'nden temin edilen belediye otobüsüne bindirilen göçmenlerden bazıları yüzlerini saklamaya çalışırken, göçmenlerin kimliklerinin tespiti ve ifadelerinin alınması için, Fethiye Merkez Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Ormanda sabaha kadar, üşümemek için, ateş yaktıkları da öğrenilen, göçmenlerden, çocuklar sık sık annelerine sarılınca duygusal görüntülerde oluştu. Yanıklar Köyü Azası İlyas Kocaman, "Sabah saatlerinde bana telefonla yabancı kişilerin olduğu bildirildi. Hemen jandarmayı aradım. Kısa sürede gelen jandarma ormanlık alana kaçan göçmenleri bir bir yakaladı" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen kaçakların, işlemlerinin tamamlanmalarının ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecekleri belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 12:04 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:04 - HABER MERKEZİ
A