Banka kasasından çıkanlar şaşırttı

Banka kasasından çıkanlar şaşırttı

İtalyan Credem Bank'ın kasasın ilk bakışta yüzlerce altın külçesi ile dolu görünüyor fakat yakından bakıldığında altın kadar değerli bir başka şeyin olduğu görülüyor.

2013.08.17 11:03 - Son Güncellenme: 2013.08.17 11:03 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Banka kasasından çıkanlar şaşırttı

Dışarıdan bakıldığından yüksek koruma kalkanı, elektrikli çitler ile normal bir bankadan farkı olmayan İtalyan Credem Bank'ın kasası görenleri şaşkına çeviriyor.

Bankanın içine girildiğinde kasanın içi altından bloklar ile dolu olduğu görülüyor. Daha yakından bakıldığında bu sarı bloklar değerli metal olan altın olmadığı onun yerine İtalya'nın en pahalı peynirlerinden Parmesan tekerlekleri olduğu görülüyor.

430 bin tekerlek peynirle dolu olan bu kasanın değeri ise 190 milyon euro. İtalya'nın en eski ailesi Medici'lere kadar dayanan peynir ticaretinde Credem Bank, nakit ve kredi işlevleri için kullanılıyor.

Banka peyniri yerel üreticilerden alarak ucuz kredi sağlayarak çalışıyor. Peynirin kalitesine göre yüzde 3 ile 5 arasında değişen oranlarda kredi veren banka en iyi şartlarda peyniri muhafaza ediyor.

Ekonomik koşulların bozulduğu zorlu dönemde üreticiler sıkça Credem Bank'ın kapsına gelirken buradan alınan krediler ile büyük baş hayvanlarını besleyip çalışanların maaşlarını ödüyorlar. İki yıllık dönemleri içeren bu krediler peynirin olgunlaşma sürecine göre belirleniyor. Üreticinin kredisini ödeyememesi halinde ise banka getirilen peynirleri satışa çıkartıyor.

Her peynir tekerleğine altın muamelesi yapan Credem peynirleri ekspertizlerin gözetiminde barındırıyor. Önemli kriterlerin belirlenmiş olduğu piyasada 40 kiloluk Parmigiamo Reggiano etiketi piyasa büyük değer ihtiva ediyor.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.08.17 11:03 - Son Güncellenme: 2013.08.17 11:03 - HABER MERKEZİ
A