Balyoz'da 'Truva'lı savunma

Balyoz'da 'Truva'lı savunma

Balyoz davasının temyiz duruşmasında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı Akalın, 'delillerin kurgulandığını' söyledi. Akalın, iddiasını desteklemek için de ünlü Hollywood filmi Truva'dan örnek verdi.

2013.07.17 00:02 - Son Güncellenme: 2013.07.17 00:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Balyoz'da 'Truva'lı savunma

361 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasında 2'nci gün geride kaldı.

Duruşmada eski Hava Kuvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı Kazım Yiğit Akalın ile 60 avukatın imzaladığı ortak savunma metni okunmaya devam edildi.

60 avukat adına ortak savunmayı yapan avukat Yiğit Akalın, dijital verilerde sahtecilik iddialarını dile getirdi.
"Soruşturma ve kovuşturma aşamasında ele geçen dijital delillerde 2 bin sahtelik tespiti yapıldı ama bilirkişi raporları yerel mahkemece dikkate alınmadı" dedi.

Savunmasında ilginç benzetmeler de yapan Akalın, "Bütün kuğular beyazdır önermesi hiç siyah kuğu olmadığı zaman mantıken doğrudur. Ancak deliller arasında o kadar siyah kuğu yani 2 bine yakın sahte delil varken mahkeme tüm delillleri beyaz kuğu kabul etmiştir" örneğini verdi.

Akalın "sanık bir asker suç unsuru olduğu iddia edilen word dosyasını oluşturduğu saatte dalgıç kıyafetleriyle denizaltındaydı ve bu durum TRT kameraları tarafından tespit edildi" diye konuştu.

"Deliller kurgulandı ama hatalar yapıldı" diyen Akalın, iddiasını desteklemek için ise ünlü Hollywood yıldızı Brad Pitt'in rol aldığı 'Truva' adlı filmden bir örnek verdi.

Filmdeki bir çekim hatasını hatırlatan akalın, şunları söyledi:

"Hayatta en zor şey geçmişi kurgulamaktır. 2009 yılındasınız ama 2003 yılını kurgulayacaksınız. Ünlü Troy filmi 100 milyon dolara maloldu, vizyon öncesi defalarca izlendi. Ama 16 yaşındaki bir çocuk filmde uçak geçtiğini görüp ve filmi internette madara ettiyse onbinlerce belgeli düzenekte hata doğaldır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 00:02 - Son Güncellenme: 2013.07.17 00:08 - HABER MERKEZİ
A