Bakanlıktan jet yalanlama

Bakanlıktan jet yalanlama

Sağlık Bakanlığı, lenf kanseri olduğu için ilaçlarını bulmakta zorluk çeken ve tedavisi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan üniversite öğrencisi Dilek Özçelik'e Yunanistan'dan ilaç getirildiği iddiasını yalanladı.

2013.04.17 22:05 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:06 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Bakanlıktan jet yalanlama

 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde "Hodgkinlenfoma" tanısı ile tedavisi başlanan Dilek Özçelik'in ilaçlarının bir milletvekili tarafından Yunanistan'dan getirildiği şeklinde basına yansıyan haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Dilek Özçelik'in tedavisi için hekimi tarafından reçete edilen ilaçlarının Türkiye'de bulunmadığı iddiası gerçek dışıdır. Bakanlığımızın onayı ile TEB'in stoğunda bulunan Dakarbazin adlı ilaç bugün tarihi itibariyle hastamıza ulaştırılmıştır. Blemicinilacı ise halihazırda eczanelerden temin edilebilir durumdadır. Hastamızın ilaç tedavisine bugün itibariyle başlanmıştır. Hal böyle iken kamuoyunda; sözkonusu ilaçların Türkiye'de bulunmadığı şeklinde algı oluşturma amaçlı bu girişim iyi niyetle bağdaşmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Dilek Özçelik'in tedavisinin Sağlık Bakanlığı'nın takibinde devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, ilacın temini konusunda başından bu yana hiçbir sıkıntı yaşanmadığını vurgulandı.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.17 22:05 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:06 - HABER MERKEZİ
A