Bakandan İstanbul'a açık davet

Bakandan İstanbul'a açık davet

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İstanbul'un nüfusunun çok artmasını istemeyiz ama İstanbul'a gelmek isteyene biz 'gelmeyin' demeyiz. İstanbul'a gelmeye imkanı olan gelir. Başımızın üzerinde yeri var. Biz onu rahat ettirmek için elimizden geleni yaparız" dedi.

2013.04.15 17:29 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:29 - Siyaset
A
Bakandan İstanbul'a açık davet

 


KÜRTÇE ŞARKI SÜRPRİZİ

Bakan Erdoğan Bayraktar, Başakşehir Şahintepesi Mahallesi'nde tapu dağıtım törenine katıldı. Törene mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Toplam 7 bin 936 tapunun dağıtılacağı törende Kürtçe sürprizi yaşandı. Kürsüden Kürtçe müzik çalındı. Bakan Erdoğan Bayraktar basın mensuplarının yoğun ilgisi altında tören alanına geldi. Bu sırada kalabalık içinden bazı kişilerin tapuları oldukları gerekçesiyle dağıtım töreni düzenlenmesine tepki gösterdiği görüldü. Saygı duruşu öncesi tepkisini sürdüren grup, bir süre sonra tören alanından ayrıldı.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, " İstanbul'a gelmeye imkanı olan gelir. Başımızın üzerinde yeri var" dedi. Bayraktar, "İstanbul'un nüfusunun çok artmasını istemeyiz ama İstanbul'a gelmek isteyene biz 'gelmeyin' demeyiz. İstanbul'a gelmeye imkanı olan gelir. Başımızın üzerinde yeri var. Biz onu rahat ettirmek için elimizden geleni yaparız" şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar iddia edildiği gibi vatandaşı yerinden göndermek için kamulaştırma yapmalarının söz konusu olmadığını belirterek, " Böyle birşey olsa sizin tapularınız verilmez " dedi. Bayraktar, bölgede dünyanın en modern şehirlerinden birinin kurulacağını sözlerine ekledi. AK Parti iktidarının 10 yıllık iktidarında büyük başarılara imza attığını belirten Bayraktar, hazinedeki parayı artırdıklarını ve IMF'ye borç verecek duruma geldiklerini söyledi. Bayraktar'ın konuşmasının ardından hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Bayraktar törenden erken ayrıldı. Bakan ayrılırken basın mensuplarıyla birlikte vatandaşların da kendisine ilgisi vardı. Bu sırada bir vatandaş korumaların kendisini itmesine tepki gösterdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.15 17:29 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:29 - boş7
A