Bakan Tunç 'sporda şiddet yasası' için çalışıldığını açıkladı

Bakan Tunç 'sporda şiddet yasası' için çalışıldığını açıkladı

Maç sonu sahanın karıştığı Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından başlatılan soruşturmayla ilgili son durumu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. "Kulüplerin sorumluluğu var" diyen Bakan Tunç, "Görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu" diye ekledi.

2024.03.19 13:49 - Son Güncellenme: 2024.03.19 13:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bakan Tunç 'sporda şiddet yasası' için çalışıldığını açıkladı

Pazar günü gerçekleşen ve olaylı biten Fenerbahçe - Trabzonspor maçının yankıları sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 'sporda şiddet yasası' için taslak çalışmasının oluştuğunu, yeni yargı paketine girebileceğini belirtti.

Bakan Tunç'un gündemdeki konularla ilgili açıklamaları şöyle:

OLAYLI FENERBAHÇE - TRABZONSPOR MAÇI

Olaylarda 12 kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. O görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu, soruşturma devam ediyor.

Kulüplerin sorumluluğu var, sahaya kimseyi almamalılar.

Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf için de bir suç işlenmişse soruşturulur.

Bunu siyasete alet etmek bir kere hiç doğru değil. Bunu siyasete alet etmek bir kötü niyeti gösterir. Dolayısıyla ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor.

'SPORDA ŞİDDET YASASI' YOLDA

Taslak çalışmamız oluştu, yeni yargı paketinde olabilir.

CHP'DEKİ "PARA SAYMA" SORUŞTURMASI

Bizim savcılığa talimat vermemiz söz konusu değil. Sosyal medyada 'adalet nerede' diye yazmaya başladılar. 'Savcılık niye el koymuyor' dediler. Savcılık benim beyanatımdan önce zaten soruşturmayı başlattı. Benim yargıya talimat vermem, savcılığa talimat vermem söz konusu olamaz.

Böyle miktarda bir paranın özellikle sadece bir belgeyle alışveriş söz konusu. Bir il binasının bu şekilde bir satışının nasıl söz konusu olabildiğini elbette ki Cumhuriyet Savcılığı bu tereddütleri ortadan kaldırarak bir soruşturma gerçekleştirecektir. Savcılık bu paraların kaynağını sorup sorgulayacaktır. Kara para, suçtan kaynaklı gelir varsa ortaya çıkacaktır.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.03.19 13:49 - Son Güncellenme: 2024.03.19 13:49 - HABER MERKEZİ
A