Bakan Şahin'de "one minute" dedi

Bakan Şahin'de "one minute" dedi

Bakan Şahin, ''Çalışabilecek nüfusta olup kahvede oturan ve sosyal yardım üzerinden destek almayı tercih edenlere 'bir dakika' diyoruz'' dedi.

2013.02.21 16:03 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:03 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Şahin'de "one minute" dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,  Gaziantep Sanayi Odası'nda düzenlenen ''2013 Yılı Ekonomik Durum ve Değerlendirme Toplantısı''nda konuştu.

Yoksullukla mücadelenin en temel görevleri arasında olduğunu ifade eden Şahin, ''OECD ülkeleri raporuna göre, gelir dağılımı adaletini en iyi sağlayan 10 ülkeden birisi Türkiye oldu. Yoksullukla mücadeleyi yapıp, 74 milyonun yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Terörle mücadelede en temel anahtarlardan birisi de sosyal politikalardır'' diye konuştu.

Fatma Şahin, sosyal yardım sistemini yeniden yapılandırdıklarını aktararak şöyle dedi:

''3 gün önce burada ekonomik kurul ile beraber yaptığımız toplantının temel, ana maddesi buydu, sosyal yardım sisteminde çalışamayacak kişiye eyvallah... Engelliyse yaşlıysa tamam, başımız üstüne.

Ama çalışabilecek nüfusta olup da eğer gelip istihdamın içerisine girmiyorsa, burada gidip kahvede oturuyorsa ve sosyal yardım üzerinden gidip destek almayı tercih ediyorsa biz onlara 'bir dakika' diyoruz.''

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.02.21 16:03 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:03 - HABER MERKEZİ
A