Bakan Fidan ve Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani'den ortak açıklama: Bölgede teröre yer yok
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suriye'den gelen Dışişleri Bakanı Esaad Hasan Şeybani, görüşmenin ardından ortak açıklama yapıyor. Bakan Fidan, Halep Başkonsolosluğu'nun 20 Ocak'ta açılacağını açıkladı. "Suriye'nin parçalanmasına asla rıza göstermeyeceğiz" diyen Bakan Fidan, "Zaman artık terör ve silahtan arınma zamanı. Zaman barış, dayanışma, kalkınma ve rafah zamanı. Bölgede teröre yer yok" mesajı verdi.
2025.01.15 20:04 - Son Güncellenme: 2025.01.15 20:05 - Güncel - NTV
Suriye'den gelen Dışişleri Bakanı Esaad Hasan Şeybani, Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra ve Genel İstihbarat Başkanı Esen Hattab Ankara'da temaslarda bulunuyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşıyla, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Bakan Fidan, Halep Başkonsolosluğu'nun 20 Ocak'ta açılacağını açıkladı.
Hakan Fidan, "
Suriye'deki tüm etnik, dini ve mezhepsel unsurların artık kucaklayıcı siyasi sürecin vakti gelmiştir. Suriye'ye yönelik yaptırımlar maalesef hala yürürlülükte. Amerikanın kısmi muafiyet getirmesi mümkün oldu. AB'nin de çalışmaları olduğunu biliyoruz. Yaptırımların kalkması halinde süreç hızlanacaktır." dedi.
Hakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
"BÖLGEDE TERÖRE YER YOK"
"Esad rejimi Suriye'de senelerce terör örgütlerine ev sahipliği yaptı. Suriye'nin terör örgütleiyle mücadele kapsamında kapasitesi artacak. DAEŞ konusunda da operasyonel destek sağlamayı teklif ettik. Suriye'nin parçalanmasına alsa rıza göstermeyeceğiz. Zaman artık terör ve silahtan arınma zamanı. Zaman barış, dayanışma, kalkınma ve rafah zamanı. Bölgede teröre yer yok."
ŞEYBANİ: SURİYE VE TÜRKİYE YENİ BİR TARİH YAZDI
Suriye'den gelen Dışişleri Bakanı Esaad Hasan Şeybani, Suriye yeniden kalkınma için gerçek bir detseğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:04
-
04:51
-
01:17
-
00:31
-
00:45
En Çok Okunanlar
- Bursa'da takla atan otomobilde can pazarı!
- Toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı
- Antalya'dan kalkan uçak, yolcuların...
- Ters yola girip "dur" ihtarına uymadı,...
- 3 katlı binada yangın paniği: Vatandaşlar...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Bursa dahil 78 ilde operasyon: 2 bin 656...
- Havalimanında onlarca kilo virüslü domates...
- Eylem Tok ve oğlunun Türkiye'ye iadesi...
- Fahiş fiyat uygulayanlar bir bir ifşa...
- TBMM Komisyon kararları Resmi Gazete'de
- Nihat Kahveci deliye döndü: Bu kadar...
- MasterChef Beyza, estetik sorusuna verdiği...
- Yoğun kar nedeniyle kontrolden çıkan...
- Devrim Özkan: Hayatımı değiştiren insan