Bahreyn: Yahudi yerleşim birimlerinden ürün ithal edilemeyecek

Bahreyn: Yahudi yerleşim birimlerinden ürün ithal edilemeyecek

Bahreyn devlet ajansı BNA, Manama yönetiminin, İsrail işgali altındaki Filistin toprakları üzerinde yer alan yerleşim birimlerinde üretilen İsrail mallarının ithalatına izin vermeyeceğini duyurdu.

2020.12.06 01:12 - Son Güncellenme: 2020.12.06 01:12 - Dünya
A
Bahreyn: Yahudi yerleşim birimlerinden ürün ithal edilemeyecek

Böylece kendi bakanlığı, Bahreyn Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Zayid el Zeyyani'nin, Batı Şeria ve Golan Tepeleri'nde yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden ithal edilen ürünlerin "İsrail malı" olarak kabul edileceği ve etiketlerdeki 'üretim yeri' ibaresinde ayrım yapılmayacağı yönündeki açıklamasını sahiplenmedi.

BNA'nın bakanlıktan resmi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Bakan Zeyyani'nin açıklamasının 'yanlış yorumlandığı' aktarıldı.

Adı açıklanmayan kaynak, Bakanlığın, Bahreyn hükümetinin Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Batı Şeria ve Golan Tepeleri'ndeki İsrail yerleşimlerine ilişkin kararlarına bağlılık konusundaki tutumuna sadık olduğunu vurguladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Turizm Bakanı'nın açıklamasını yalanladı

Konuya ilişkin bir açıklama da Filistin'den geldi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Bahreyn'in, söz konusu iddiaları yalanladığını duyurdu.

Filistin Dışişlerinden yapılan açıklamada, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid el Zeyyani'nin Filistinli mevkidaşı Riyad el Maliki ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Görüşmede, bakanın "Bu iddianın ülkesinin Filistin davasının özgürlüğü ve bağımsızlığını destekleyen, yerleşim yerleri, ilhak ve işgalle ilgili adımları reddeden tutumu ile çeliştiğini" söylediği ifade edildi.

Ayrıca Bahrey Dışişleri Bakanı, ülkesinin Filistin halkının başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını desteklediğini vurguladığı kaydedildi.

Bahreyn Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Zayid el Zeyyani, önceki gün Times Of Israel gazetesine verdiği demeçte, Batı Şeria ve Golan Tepeleri'ndeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden ithal edilen ürünler için ayrı etiket kullanılmayacağını kaydetmiş ve "Onları (Batı Şeria ve Golan Tepeleri'ndeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde üretilen ürünleri) İsrail ürünleri olarak tanıyacağız. Açıkçası, hangi kısımda, hangi şehirde veya hangi bölgede üretildiği veya tedarik edildiği konusunda bir ayrım görmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail ile Bahreyn arasında 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.12.06 01:12 - Son Güncellenme: 2020.12.06 01:12 - Yasin Yüksel
A