Bağlaraltı Mahallesi muhtarından hodri meydan! ÖZEL HABER

Bağlaraltı Mahallesi muhtarından hodri meydan! ÖZEL HABER

Bursa'da hizmet alamayan muhtar sonunda isyan etti. Bağlaraltı Mahallesi muhtarı Ziyettin Piliç, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in seçimlerde aday gösterilmesi halinde muhtarlığa aday olmayacağını açıkladı.

2013.07.15 08:22 - Son Güncellenme: 2013.10.03 10:01 - Bursa Bölge
A
Bağlaraltı Mahallesi muhtarından hodri meydan! ÖZEL HABER
09:29 Bursa’da muhtardan başkana hodri meydan! ÖZEL HABER

İLGİLİ VİDEO

Bursa’da muhtardan başkana hodri meydan! ÖZEL HABER

Mesut DEMİR-Güllü SARI/BURSADABUGUN.COM

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Bağlaraltı Mahallesi muhtarı Ziyettin Piliç, Bursa'da Bugün'e yaptığı açıklamada, Bağlaraltı Mahallesi'nin 1999'da Fidyekızık Mahallesi'nden ayrılarak oluşan bir mahalle olduğunu belirterek, "3 dönemden buyana muhtarlık yapıyorum. 25 bin nüfuslu mahallemizde çok sayıda konut yapılıyor. artık okul alanımız kalmadı. Aile hekimliğimiz yoktu. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, sağlık ocağı binasını yapıyor. Projesi bitti, en kısa zamanda temeli atılacak" dedi.

"HİZMETİ BÜYÜKŞEHİR'DEN ALIYORUZ"
Mahallede bulunan 2. Cadde'nin Selçukbey Caddesi'ne bağlanması için köprü ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden muhtar Ziyettin Piliç, "Kaplıkaya Deresi'nin üzerine köprü yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımızdan söz aldık. Artık bizim Yıldırım Belediyesi'nden bir beklentimiz yok. Biz ne hizmet alıyorsak Büyükşehir Belediyesi'nden alıyoruz" dedi.

"KAÇAK BİNA YAPTILAR, CEZA BİLE ALMADILAR"
106 sokağın Bursa Caddesi'ne açılması gerektiğinin altını çizen Ziyettin Piliç, "Bu sokağın açılması konusunda Yıldırım Belediyesi oraya pano astı. Sokağın açılması için kamulaştırma yapılması gerekiyor. Yıldırım Belediyesi şahsa çok az bir para veriyor ve kamulaştırma için anlaşmaya yanaşmıyor. 230 sokağın 3. Cadde'ye açılması konusunda kamulaştırma yapılması gerekiyor. Biri gelip oraya kaçak bir bina yaparak yolu kapattı. Herhangi bir cezai işlem de görmedi. Oradaki insanlar mağdur duruma düştü. Yıldırım Belediye Başkanı'nı bizzat oraya götürdüm, yine yapmadı. Söz veriyor, tamam diyor, orada kalıyor" diye konuştu.

"YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN ARTIK BEKLENTİM YOK"
Belediye Başkanı'nın mahalleye hizmet vermediğini vurgulayan Ziyettin Piliç, "Belediye Başkanı'nın mahallemize bir alerjisi var, çalışmıyor. 5-6 tane çıkmaz sokağın açılıp kamulaştırılması lazım ama onları da yapmıyor. Yıldırım Belediyesi gibi bir belediye ben tanımıyorum. Bu belediyeden beklentimiz de yok. Bütün hizmetlerimi Büyükşehir Belediyesi'nden alıyorum" şeklinde konuştu.

"BAŞKAN ADAY OLURSA BEN ADAY OLMAYACAĞIM"
Yıldırım Belediyesi'nin Bağlaraltı Mahallesi'nin imarını bozduğuna işaret eden Ziyettin Piliç, "Belediyeye onlarca dilekçe yazdım, bir tanesine cevap yazılmıyor. Yıldırım Belediye Başkanı, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde aday olursa ben muhtarlığa aday olmayacağım. Çünkü ben bu adamla çalışmam, bize hizmet yapmadı. Ben bağımsız seçildim. Benim karşıma çıkan adayları 5'e katladım. Hiçbir parti ile de bağlantım yoktur. Mahalleme hizmet aldıramadığım zaman çok strese giriyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.15 08:22 - Son Güncellenme: 2013.10.03 10:01 - Alican Özbay
A