Bursaspor Başkanı Çelik merak edilenleri yanıtladı: 'Bolu kampına kadar iki yerli...'
Bursaspor Başkanı Enes Çelik, sosyal medyada gerçekleştirdiği canlı yayında altyapı yapılanması, transfer süreci ve stadyum projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
2026.06.28 00:54 - Son Güncellenme: 2026.06.28 00:54 - Spor - MERVE DENİZ EKİCİ
MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN
Bursaspor Başkanı Enes Çelik, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında yeşil-beyazlı kulübün gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Altyapıda yeni bir yapılanmaya gidileceğini açıklayan Çelik, transfer çalışmalarının planlandığı şekilde ilerlediğini ifade ederken, Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda yürütülen yenileme çalışmalarına ilişkin son gelişmeleri de kamuoyuyla paylaştı.
"BU HAFTA ALTYAPIYA GÖREVLENDİRME YAPACAĞIZ"
Mesut Ünal ve ekibinin ardından altyapıya yeni görevlendirmelerde bulunacaklarını belirten Çelik, "İki yıldır orada emekleri ve hizmetleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu hafta oraya bir görevlendirme yapacağız. Yaş olarak genç ancak mesleki anlamda tecrübeli bir hocamızı Vakıfköy'de görevlendireceğiz. Bizim için Vakıfköy'de önemli olan, oyuncuları sadece gözle izleyerek değil, teknik ve bilimsel verilerden de yararlanarak değerlendirmek ve bu doğrultuda Bursaspor'a yeni oyuncular kazandırmak. En büyük hedefimiz bu" şeklinde konuştu.
"GÖRÜŞMENİN KEREM'LE ALAKASI YOKTU"
Başkan Çelik, Galatasaray yöneticileri Dursun Özbek ve Abdullah Kavukçu ile bir araya gelmesi ve Kerem Matışlı hakkında çıkan iddialara dair, "Bazen bazı fotoğrafları paylaşmasak mı diyorum. Nerelere geliyor konu. Böyle bir toplulukta böyle şey olur mu? Neden kalecinin fiyatını görüşmeye gideyim? Bizim kiralayacağımız, satacağımız oyuncular olur. Hemen transfere indirgemek doğru değil. Kerem'in alakası bile yok görüşmeyle ilgili. Gündeme gelmedi. Kerem'le ilgili bazı teklifler geldi. Bir sene sonra 15-20 bekliyorsanız şu an sizi tatmin eden teklif gelirse neden satılmasın? Biz de her oyuncuyu satarız?" dedi.
"BOLU KAMPINA KADAR İKİ YERLİYLE ANLAŞACAĞIZ"
Çelik, "Mesele seneye almayı düşündüğümüz oyunculara şimdiden teklif yapabiliyoruz. Kerem'in Avrupa hedefi var. Bu sene de birinci kalecimiz olacak. Anıl'la sözleşmeyi yeniledik. Bir kaleci daha alacağız, sağ bekle birlikte. Bolu kampına kadar iki yerli oyuncuyla daha anlaşacağız. İmza aşamasına geldik" ifadelerini kullandı.
"GÖNLÜMÜZ BÜTÜN STADI YENİLEMEK İSTER ANCAK..."
Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda yapılacak düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, "Stadyumda bildiğiniz gibi üç katlı LED ekran işi için sözleşmeyi yaptık. Bu sistemlerin altyapısı tamamen tamamlandı. Ancak Hürmüz Boğazı'ndaki savaş ortamı nedeniyle ana LED ekranların gelişi gecikecek. Şu an için teslim tarihinin 2 Ağustos olması bekleniyor. Montajların tamamlanmasıyla birlikte ilk iç saha maçımıza yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğer küçük bir aksilik yaşanırsa ve ilk maçımız evimizde olursa, en fazla bir hafta sarkarak bir sonraki iç saha maçına yetişebilir. Bunun dışında farklı bir gecikme öngörmüyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi, batı tribünü ile 1963 Tribünü'nün koltuklarını yenileyeceğiz. Bununla ilgili siparişlerimizi ve çalışmalarımızı başlattık.Birçok harcama Bursaspor'un bütçesinden karşılanıyor. Elbette gönlümüz bütün stadın koltuklarını yenilemek ister. Ancak sadece batı tribününün koltuklarını değiştirmek bile 40 milyon liranın üzerinde bir maliyet oluşturuyor. Bu neredeyse bir futbolcu transferi kadar büyük bir rakam. Bu nedenle taraftarlarımız zaman zaman diğer tribünlerle ilgili de taleplerde bulunuyor. Örneğin diğer tribünleri yeşile boyayalım deniliyor. Ancak teknik olarak bunun uygulanması mümkün değil. Aksi halde elbette o bölümleri de aynı şekilde düzenlemek isterdik. Şimdilik batı tribününün koltuklarını tamamen yeniliyoruz. Bunun yanında, mevcut protokolün değiştirilmesi için de ilgili kurumlar ve yöneticilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Çünkü yarın bir gün Avrupa Şampiyonası veya uluslararası bir organizasyon düzenlense, bu stadın tüm masrafını Bursaspor'un üstlenmesi mantıklı değil. Koltuklarla ilgili gerekli adımları attık. LED ekranlarla ilgili de hedefimiz, ağustos ayında ilk iç saha maçımıza sistemi yetiştirmek" dedi.