Ay: Aile içi iletişimsizlik boşanmaları artırdı

Ay: Aile içi iletişimsizlik boşanmaları artırdı

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, artan boşanmalara karşı ailelere iletişim çağrısı yaptı. Aile içi iletişimde dini değerlerin önemli bir rol oynadığını dile getiren Prof. Dr. Ay, "Evlilikte iletişim karşılıklı saygı sevgi alışverişidir. Dünyanın hiçbir yerinde hangi dine mensup olunursa olunsun karşılıklı saygı ve sevginin olmadığı bir ortamda evlilik yürümez." dedi.

2012.01.11 14:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ay: Aile içi iletişimsizlik boşanmaları artırdı

Bursa Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen 'Aile içi iletişimde dini değerlerin rolü' konulu panel Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Yard. Doç Dr. Huriye Martı ile DİB Ankara Çankaya Bayan Vaizi Sedide Akbulut katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, boşanmaların evlenmelerin sayısını geçtiğini belirterek, "Boşanmaların endişe verici boyutlara ulaştığı yıllar yaşıyoruz. Bazı idari yetkililer; maalesef bu gün bize boşanma maksadı ile başvuruda bulunanlar evlenme başvurusunda bulunanlardan çok oldu diyorlar. Bu ülkemizde son zamanlarda karşılaştığımız ve bizi son dere üzen bir durumdur." dedi.
Aile içi iletişim problemleri ve aile içi şiddet haberlerinin üçüncü sayfa haberleri olarak bolca yer bulduğuna dikkat çeken Müftü Ay, "Anlaşılan iyi gitmeyen bir şeyler var. Bunun için mutlak manada bizlerinde bir şeyler yapması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kanunla kendisine verilmiş hak ve görevler çerçevesinde aile müessesesinin korunması amacı ile kuruluş amacına uygun hizmetlerde bulunmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.
2,5 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İle bir protokol imzalanarak bu çalışmaların daha aktif hale geldiğini anlatan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, bu manada Diyanet İşleri Bakanlığı aile ve dini rehberlik daire başkanlığının da bu konunun üzerinde durduğunu kaydetti.

"EVLİLİKTE İLETİŞİM İSE KARŞILIKLI SAYGI SEVGİ ALIŞVERİŞİDİR"
'Aile içi iletişim ve aile içi iletişimde dini değerlerin rolü' konusunun sıkça konuşulmasına rağmen öneminin tam olarak anlaşılamadığına dikkat çeken Mehmet Emin Ay, şunları söyledi: "İletişim bir karşılıklı alışveriştir. Evlilikte iletişim ise karşılıklı saygı sevgi alışverişidir. Dünyanı hiçbir yerinde hangi dine mensup olunursa olunsun karşılıklı saygı ve sevginin olmadığı bir ortamda evlilik yürümez. Kişilik haklarına saygısız bir evlilik yürümez. İslam kişilik haklarına saygı duyulmasını nikahta bir esas olarak alır ve bir Müslüman aileye karşılıklı saygı ve sevgi ortamına birde Allah için sevgi eklenir."
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatının tamamında kişilik haklarına saygılı davranarak örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Onun hayatında bizler gerçek manada aşka dönüşen saygı ve sevgini en güzel örneğini 15 yıl hayatta olduğu dönemde Hz. Hatice validemiz ile ilişkilerinde görürüz." dedi.
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Yard. Doç Dr. Huriye Martı ile DİB Ankara Çankaya Bayan Vaizi Sedide Akbulut konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.11 14:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A