Ata topraklarında ayin

Ata topraklarında ayin

Yunanistan'ın Kavala Bölgesi'nden Bursa'ya gelen Ortodokslar dedelerinin doğduğu topraklarda dua edip, ayin yaptı.

2013.07.27 14:29 - Son Güncellenme: 2013.07.27 14:29 - Bursa Bölge
A
Ata topraklarında ayin


Tarihi Aziz Pandeleimon Kilisesi geçtiğimiz yıl Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilmişti. 90 yıl aradan sonra geçen yıl ilk defa ayin yapılan kilise bu yıl da kapılarını Ortodokslara açtı. Yunanistan'ın Kavala ilçesinden gelen yaklaşık 100 kişilik grup dedelerinin doğup, büyüdüğü yerleri gezdi. Daha sonra Kavalalı grup yaklaşık 3 saat süren ayine katıldı. Ayin öncesi açıklamalarda Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, "Bugün 27 Temmuz Aziz Pandeleimon Günü, yani kilisenin bayram günüdür. İbadet ve oruç ayında yaşıyoruz. Biz de buraya ibadet için, dua etmek için geldik. Bu noktada zaten birbirimize yaklaşıyoruz ve duada buluşuyoruz. Kutsal ekmek dağıtılıyor ayinin sonunda. Şükür duasını okuyacağız. Şükür duasının okunduğu sırada 5 tane ekmek vardır. Tüm mal varlığımızı beraber paylaşmanın bir simgesidir. Herkes ekmek getiriyor ve o ekmek ortak ekmek oluyor. Ortak bir gıda oluyor. Mübadeleden sonraki ilk ayini geçen sene yapmıştık" diye konuştu.

Ayine katılanlarda Neslihan Akman, Hristiyan olmamasına rağmen ayini merak ettiği için katıldığını söyledi.

Kavala'dan gelen Argil Liyaze ise, "Geçen seneki ayine katılmamıştım. Bu kez ilk kez geliyoruz. Hristiyan bir Ortodoks vatandaşıyım. Yok olmaya yakın bir kilisenin varlığını duydum, ben de ziyaret etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Otobüsler eşliğinde kiliseye gelen Ortodokslar, kendilerine verilen mumları alarak kiliseye girdi. İlahi okuyup, dua eden Rumların duygulandığı görüldü. Ayinin sonunda katılanlara parçalanan ekmek ve şarap dağıtıldı. Ayrıca Lambriniadis, Rumca duanın ardından Türkçe dua yapması dikkat çekti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.27 14:29 - Son Güncellenme: 2013.07.27 14:29 - boş7
A